Banner 980x90

Daugavpilī vēl nepieņem lēmumu par Ilūkstes piedāvātajām laikraksta "Latgales Laiks" kapitāldaļām

Rīga, 12.jūl., LETA. Daugavpils dome atlikusi jautājumu par pirmpirkuma tiesību neizmantošanu uz SIA "Latgales Laiks" kapitāldaļām, ko domei piedāvājusi kaimiņu - Ilūkstes novada - pašvaldība, noskaidroja aģentūra LETA.

Jautājums bija iekļauts kārtējās domes sēdes darba kārtībā šonedēļ, jo no Ilūkstes novada domes saņemts piedāvājums izmantot pirmpirkuma tiesības uz kapitāldaļām. Taču domes sēdē bijušas neskaidrības gan par kapitāldaļu vērtību, gan par to, vai pilsētas domei tomēr nebūtu jālemj par kapitāldaļu iegādi.

Deputāti vienojās atlikt jautājuma izskatīšanu, sākumā izvērtējot to komitejās, uz komiteju sēdēm pieaicinot arī Ilūkstes novada pašvaldības pārstāvjus, lai saņemtu atbildes par kapitāldaļu novērtējumu un citiem jautājumiem.

Pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S) domes sēdē vērsa komiteju priekšsēdētāju uzmanību tam, ka, virzot uz domes sēdi lēmumprojektu par pirmpirkuma tiesību izmantošanu vai neizmantošanu, jāņem vērā Valsts kontroles norādītais, ka pašvaldībām nebūtu jāpieder masu saziņas līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka Daugavpils un Ilūkstes novadu domes lēmušas par sev piederošu izdevniecības "Latgales Laiks" kapitāldaļu pārdošanu. Daugavpils novada domei pieder 18,17%, bet Ilūkstes novada dome 7,27% daļu.

Savukārt Daugavpils dome, kurai pieder 25,46% kapitāldaļu, pašlaik nekādus lēmumus attiecība uz "Latgales Laiku" nav pieņēmusi.

Pārējie laikraksta kapitāldaļu turētāji ir piecas privātpersonas.

Izdevniecības apgrozījums 2018.gadā bijis 252 420 eiro, uzņēmums strādājis ar 9938 eiro zaudējumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)