Banner 980x90

Daugavpilī veidos spīdveja atbalstītāju iniciatīvas grupu

Daugavpils, 8.aug., LETA. Daugavpilī plānots izveidot iniciatīvas grupu no spīdveja līdzjutējiem, kura centīsies palīdzēt risināt ar minētā sporta veida finansēšanu saistītās problēmas, preses konferencē žurnālistus informēja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Rihards Eigims (Mūsu partija).

Daugavpils vicemērs pastāstīja, ka viņam ir bijusi tikšanās ar viena no bijušajiem lielākajiem biedrības "Speedway Grand Prix of Latvia" atbalstītājiem, SIA "LDz Cargo" vadību par iespējām atbalstīt Daugavpils spīdveja komandu. Diemžēl pašreizējā situācijā, kad dzelzceļa pārvadājumu apjoms ir samazinājies par 20%-25%, uzņēmumam ir nopietnas problēmas rast iespēju atbalstīt klubu.

"Daugavpils pilsētas dome savas saistības pret spīdveja klubu ir izpildījusi pilnā apjomā. Patlaban pašvaldība turpina meklēt iespējas rast papildus finansējumu spīdvejam un cerams, ka iniciatīvas grupa mums šajā procesā palīdzēs," pauda Eigims.

Pēc Daugavpils vicemēra teiktā spīdvejs pilsētā bija un būs, jautājums ir tikai par veidu, kādā tas turpinās pastāvēt.

Jau vēstīts, ka Daugavpils pilsētas pašvaldība šogad ir izpildījusi savas saistības pret biedrību "Speedway Grand Prix of Latvia", piešķirot tai 250 000 eiro, piešķirt papildus finansējumu biedrībai pašvaldība neplāno, jo brīvu līdzekļu tai patlaban nav.

"Tas ir prioritāšu jautājums. Lai pašvaldība varētu piešķirt papildus finansējumu spīdvejam, tas būtu jāsamazina bērnudārziem, trūcīgajām personām, slimnīcai vai citiem sporta veidiem," iepriekš skaidroja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

Jau vēstīts, ka biedrības "Speedway Grand Prix of Latvia" saistības sasniegušas 55 000 eiro, parāds turpina pieaugt un ir apdraudēta sportistu dalība plānotajās sacensībās.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja biedrības vadītājs Valērijs Šidlovskis, galvenais iemesls, kādēļ šīs parādsaistības izveidojušās, ir sponsora SIA "LDz Cargo" pirms trīs gadiem pieņemtais lēmums, atteikties turpināt sadarbību. Līdz šim savilkt galus "Speedway Grand Prix of Latvia" ir palīdzējusi pašvaldība, kas ik gadus piešķīrusi biedrībai papildus finansējumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)