Banner 980x90

Daugavpilī veidos koksnes granulu ražotni

Daugavpils, 31.marts, LETA. Daugavpils pilsētas dome akceptējusi paredzēto darbību SIA "Baltic Pellets Energy" koksnes granulu ražotnes izveidei Daugavpilī", aģentūru LETA informēja vietējā pašvaldībā.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz likuma "Par ietekmes uz vidi novērtējumu" 22.panta 2.daļu, un ņemot vērā Vides pārraudzības valsts biroja atzinumu "Par ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu SIA "Baltic Pellets Energy" koksnes granulu ražotnes izveidei Daugavpilī".

SIA "Baltic Pellets Energy" koksnes granulu ražotnes izveide Daugavpilī paredzēta saskaņā ar Vides pārraudzības valsts biroja atzinumā noteiktajiem nosacījumiem un obligāto pasākumu realizāciju.

Jau vēstīts, ka koksnes granulu ražotni Daugavpilī plānots izvietot Dunduru ielas 5 rajonā, SIA "Baltic Pellets Energy" tās izveidē plāno investēt 20 līdz 25 miljonus eiro, radot aptuveni 50 jaunas darbvietas. Jaunās koksnes granulu ražotnes jauda plānota 190 000 tonnu gatavās produkcijas gadā.

Tehnoloģisko procesu nodrošināšanai paredzēts uzstādīt šķeldotāju, šķeldas žāvēšanas un granulēšanas iekārtu, dažādas izplūdes gāzu attīrīšanas un citas ES sertificētas iekārtas, kā arī uzbūvēt katlumāju ar jaudu līdz 25 megavatiem, kuras darbināšanai tiks izmantoti šķeldas atkritumi un kas nodrošinās ražotni ar nepieciešamo siltumenerģiju. Gatavo produkciju uzņēmums plāno pamatā eksportēt.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 99,75% uzņēmuma kapitāla daļu pieder privātpersonai no Beļģijas Rafaelam Adleram. Uzņēmums reģistrēts 2014.gada 11.jūnijā. Tā pamatkapitāls ir 612 000 eiro. Uzņēmums 2015.gadu noslēdzis ar 175 344 eiro zaudējumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)