Banner 980x90

Daugavpilī uzstāsies ASV armijas Eiropā orķestris

Rīga, 25.apr., LETA. Šodien Daugavpils Vienības namā Eiropas tūres ietvaros ar bezmaksas koncertu uzstāsies ASV armijas Eiropā orķestris, aģentūru LETA informēja ASV vēstniecībā.

Pirmais orķestra koncerts notiks šodien Daugavpils Vienības namā plkst.18, bet vēl viena uzstāšanās paredzēta arī Rīgā, trešdien, 26.aprīlī, kad orķestris sniegs koncertu Lielajā Ģildē.

ASV armijas Eiropā orķestris ir daudzpusīgs un pieprasīts kolektīvs, kas ietver 65 mūziķu koncertorķestri un maršējošo orķestri, 35 mūziķu ceremoniju grupu, "USAREUR Standard" džeza sastāvu, "Rhine River Ramblers" diksilenda grupu, pūtēju rokgrupu "The Musik Brigade" un klasiskus kamermūzikas ansambļus.

Orķestris dibināts 1940.gadā, un kopā ar ASV armijas Eiropā karavīru kori tā pašlaik ir ASV armijas trešā lielākā muzikālā vienība. Mūziķi orķestrī tiek pieņemti konkursa kārtībā, un lielākā daļa no viņiem pirms militārā dienesta ir bijuši profesionāli mūziķi vai mūzikas pasniedzēji.

Savukārt ASV armijas Eiropā Karavīru koris dibināts 1963.gadā, un tā vadītājs ir leitnants Teilors Krisvels. Kora koncerti ne tikai motivē un saliedē karavīrus, bet arī stiprina attiecības starp amerikāņu kopienu Eiropā un to uzņemošajām valstīm, norāda vēstniecībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)