Banner 980x90

Daugavpilī un Daugavpils novadā mirstība būtiski pārsniedz dzimstību

Daugavpils, 10.janv., LETA. Pērn Daugavpilī un Daugavpils novadā reģistrēti 1915 miršanas gadījumi un tikai 919 jaundzimušie, liecina Daugavpils pilsētas un novada dzimtsarakstu nodaļu apkopotā informācija.

Ja Daugavpils dzimtsarakstu nodaļā uz 1292 miršanas gadījumiem reģistrēti 796 jaundzimušie, tad Daugavpils novadā uz 623 miršanas gadījumiem - tikai 123 jaundzimušie.

Šo drūmo statistiku Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļā skaidroja ar samazinājušos iedzīvotāju skaitu vecumā, kad tiek veidotas ģimenes, problēmām atrast labi atalgotu darbu un nopelnīt ģimenes uzturēšanai nepieciešamos līdzekļus, kā arī ar aizvien pieaugošajām iedzīvotāju veselības problēmām.

2016.gadā Daugavpils pilsētā un novadā tika reģistrēti 1879 miršanas gadījumi un 933 jaundzimušie.

Populārākie jaundzimušajiem dotie vārdi 2017.gadā, Daugavpilī zēniem bija Artjoms, Ņikita, Dmitrijs un Emīls, bet Daugavpils novadā - Kirils, Daniels un Daniils. Savukārt meitenēm vecāki visbiežāk devuši vārdus Sofija, Viktorija, Alise un Emīlija - Daugavpilī un Anastasija, Karolina, Polina un Viktorija - Daugavpils novadā.

Vairāki jaundzimušie pērn tikuši arī pie Daugavpilī un tās apkaimē retāk sastopamiem vārdiem, tādiem kā: Darijs, Enzo un Samuels - zēniem un Arhēlija, Teona un Ronja - metenēm.

Pērn bērna piedzimšanas pabalsts ģimenēm Daugavpilī tika palielināts līdz 300 eiro. Savukārt bērna piedzimšanas pabalsts ģimenēm Daugavpils novadā 2018.gadā palielināts līdz 200 eiro.

Daugavpilī 2017.gadā reģistrētas 490 laulības, kas ir par 28 vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt Daugavpils novadā pērn tika reģistrētas 359 laulības, kas ir par 44 laulībām vairāk nekā 2016.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)