Banner 980x90

Daugavpilī sākas pirmā starptautiskā tūrisma kontaktbirža "Daugavpils - daudzveidīgs tūrisma galamērķis"

Daugavpils, 22.marts, LETA. Šodien Daugavpilī sākas un 23.martā turpināsies pirmā starptautiskā tūrisma kontaktbirža "Daugavpils daudzveidīgs tūrisma galamērķis", aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Kontaktbiržā piedalās 48 tūrisma aģenti un operatori, kā arī masu saziņas līdzekļu pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas un Krievijas.

Šodien pasākuma dalībnieki pulcēsies Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, kur viņus uzrunās vietējās pašvaldības vadība un Latvijas investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava. Klātesošajiem tiks piedāvāta Daugavpils pilsētas prezentācija un video stāsts par tūrisma objektiem. Pēc tam viesi dosies klātienē iepazīties ar Daugavpils pilsētas tūrisma objektiem - Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, Daugavpils cietoksni, Latgales zoodārzu, Zinātkāres centra "Zinoo", Daugavpils Olimpisko centru, Skrošu rūpnīcu un Daugavpils māla mākslas centru. Turpinājumā norisināsies pircēju - pārdevēju (B2B) sarunas ar Daugavpils tūrisma nozares pārstāvjiem.

Ceturtdien, 23.martā, pasākuma dalībniekiem būs iespēja apmeklēt Šmakovkas muzeju un Daugavpils jaunās tūristu mītnes, kā arī iepazīties ar Latgales tūrisma objektiem: Naujenes novadpētniecības muzeju, Slutišķu vecticībnieku lauku sētu, Starptautisko kulinārā mantojuma centru Krāslavā, Krāslavas pili un parku, Krāslavas Romas katoļu baznīcu un Andrupenes lauku sētu Dagdas novadā.

Starptautiskās tūrisma kontaktbiržas mērķis ir veicināt pilsētas kā tūrisma galamērķa atpazīstamību, tūristu plūsmas pieaugumu, palielinot to skaitu tieši tūristu grupu segmentā, kā arī abpusēji izdevīgu sadarbību ar uzaicinātajiem tūrisma nozares pārstāvjiem. Savukārt Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra vēlas iegūt jaunus sadarbības partnerus un veicināt sadarbību tūrisma produktu virzīšanai iekšzemes un ārvalstu tirgos.

Starptautisko tūrisma kontaktbiržu rīko Daugavpils pilsētas dome sadarbībā ar Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūru un Latvijas Attīstības un investīciju aģentūras atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)