Banner 980x90

Daugavpilī sākas II Starptautiskais fotogrāfijas simpozijs

Daugavpils, 13.apr., LETA. Šodien Daugavpilī sākas un līdz 20.aprīlim turpināsies II Starptautiskais fotogrāfijas simpozijs, aģentūru LETA informēja Daugavpils Marka Rotko mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Fotogrāfija ir unikāls saziņas instruments starp pazīstamiem un nepazīstamiem cilvēkiem. Vienmēr noderīga, lai sazinātos pašam ar sevi. Tā spēj savienot pārsteidzošo realitāti ar mūsu pieredzes tēliem.

"Daugavpils ir gana liela, lai II fotogrāfijas simpozija dalībniekiem šīs vietas realitātes studijas kļūtu par piedzīvojumu. Tā ir gana maza, lai katrs paspētu šo piedzīvojumu sakārtot, kāda viena pārliecinoša vizuālā vēstījuma teikumā," saka fotogrāfijas simpozija dalībnieks, viens no simpozija kuratoriem Vilnis Auziņš.

Fotogrāfijas simpozijs aktualizē fotogrāfijas kā attēla stāsta turpinājumu, stāstot par ārvalstu mākslinieku uztverto šodienas Latvijā.

II Starptautiskajā fotogrāfijas simpozijā piedalās astoņi mākslinieki no piecām pasaules valstīm: Dionysis Livanis (Lielbritānija), Anita Gratzere (Austria), Roberts Atwaters (ASV), Algimants Aleksandravičs (Lietuva), kā arī Juris Kmins, Dace Voitkeviča, Linda Lazdiņa un Vilnis Auziņš (Latvija).

Simpozija dalībnieku darbu izstāde Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā skatāma no 20.aprīļa līdz 20.maijam.

II Starptautiskajā fotogrāfijas simpoziju urganizē Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, to atbalsta Daugavpils pilsētas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds un Valmiermuižas alus darītava.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)