Banner 980x90

Daugavpilī reģistrēti pirmie 30 gripas saslimšanas gadījumi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Patlaban Daugavpilī reģistrēti 30 gripas saslimšanas gadījumi un īpašas bažas situācija pagaidām nerada, taču jau tuvākajā laikā gripas slimnieku skaits var arī pieaugt, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Patlaban gripas sakarā Daugavpils ārstniecības iestādēs tiek veikti papildu dezinfekcijas pasākumi un lietotas sejas maskas, papildu ierobežojumi pagaidām nav ieviesti.

Speciālisti aicina būt modriem, sekot darbinieku un bērnu veselības stāvoklim un, ja ir gripas pazīmes, saslimušos sūtīt mājās, lai nepieļautu gripas izplatību. Saslimšana ar gripu īpaši bīstama ir maziem bērniem, grūtniecēm, gados vecākiem cilvēkiem un iedzīvotājiem ar dažādām hroniskām kaitām, jo var radīt dažādas komplikācijas.

Lai nesaslimtu ar gripu, svarīgi ir piekopt veselīgu dzīvesveidu, ievērot personīgo higiēnu, regulāri vēdināt telpas, samazināt uzturēšanos liela cilvēku skaita pulcēšanās vietās, ģērbties atbilstoši laika apstākļiem, lietot imunitāti spēcinošus produktus un preparātus.

LETA jau vēstīja, ka 26.janvārī Latvijā izsludināta gripas epidēmija, jo nedēļas laikā Rīgā saslimstība ar gripu pārsniedza epidēmijas slieksni jeb 100 saslimšanas gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)