Banner 980x90

Daugavpilī, Porohovkas ezerā konstatē paaugstinātu zarnu enterokoka līmeni

Daugavpils, 26.jūn., LETA. Daugavpilī, Porohovkas ezerā ir konstatēts paaugstināts bioloģiskais piesārņojums - zarnu enterokoka daudzums ūdenstilpnē īr pārsniedzis pieļaujamo normu, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Tādējādi peldēties Porohovkas ezerā nav ieteicams.

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vides speciāliste Tatjana Livčāne, aģentūrai LETA pieļāva, ka paaugstināto piesārņojumu ūdenstilpnē varētu būt izraisījuši putnu izkārnījumi.

Visās pārējās Daugavpils ūdenstilpnēs ūdens kvalitāte atbilst prasībām.

Nākamās ūdens kvalitātes analīzes atbildīgie Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti plāno veikt jūlija vidū.

Pirms aptuveni desmit gadiem Porohovkas ezers plašākas sabiedrības uzmanības lokā nonāca, jo tajā tika izmakšķerēta Latvijas ūdeņiem neraksturīga zivs - piraija, kas vēlāk tika aiznesta uz Latgales zoodārzu.

Velkot krastā pieķērušos zivi, atpūtnieki sākumā nodomājuši, ka uzķērusies aptuveni 15 centimetrus gara karūsa. Taču, ņemot zivi no āķa, makšķernieki ar izbrīnu konstatējuši, ka priekš karūsas tai esot pārāk asi zobi un patiesībā tā neatgādinot nevienu no Latvijā izplatītajām zivju sugām.

Liels bijis atpūtnieku pārsteigums, kad, atnesot lomu uz Latgales zoodārzu, izrādījies, ka uz āķa ar parastu slieku noķertā zivs ir Dienvidamerikas ūdenskrātuvēs izplatītā Piranja Pygocentrus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)