Banner 980x90

Daugavpilī plāno ieviest brīvpusdienas arī vidusskolās

Daugavpils, 5.okt., LETA. Daugavpils pilsētas domes Finanšu komiteja ir atbalstījusi bezmaksas ēdināšanas ieviešanu arī pilsētas vidusskolēniem, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Minētais jautājums izskatīts arī Izglītības un kultūras jautājumu komitejas, Sociālo jautājumu komitejas un Veselības aprūpes plānošanas komisijas kopsēdē.

Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis informēja, ka bezmaksas ēdināšanas ieviešana vidusskolēniem nav nekas jauns. Brīvpusdienas vidusskolas klasēs tiek nodrošinātas arī vairākās citās Latvijas pašvaldībās, tajā skaitā Jūrmalā, Kuldīgas novadā un Līvānos.

Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova skaidroja, ka skolas ir gatavas sākt vidusskolēnu ēdināšanu jau no šī gada 1.novembra. Arī papildus finansējums no pašvaldības budžeta nebūs vajadzīgs, jo Izglītības pārvaldes budžetā ir nauda brīvpusdienām visiem skolēniem līdz gada beigām.

Daugavpilī šobrīd bezmaksas ēdināšana jau ir bērniem, kuri gatavojas skolai pirmskolas izglītības iestādēs, kā arī 1. līdz 9.klašu skolēniem skolās. Kopā Daugavpilī ir aptuveni 9000 skolēnu, no tiem 1452 - vidusskolēni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)