Banner 980x90

Daugavpilī pirmo reizi būs apskatāmas Aigara Rinkuļa gleznas

Daugavpils, 25.janv., LETA. Nākamnedēļ, 31.janvārī, plkst.16 Daugavpilī, Latgales Centrālās bibliotēkas lasītāju apkalpošanas nodaļā tiks atklāta mākslinieka Aigara Rinkuļa glezniecības personālizstāde "Man pieder debesu jūra...", aģentūru LETA informēja Daugavpils kultūras pārvaldē.

Rinkuļa gleznas ir veidotas fotoreālisma manierē. Neskatoties uz darbu nelielo izmēru, tie izskatās lieli, pat monumentāli. Katrs darbs gleznots ar dziļu uzmanību un iejūtību pret vissmalkāko ainavas elementu. No gleznām, it sevišķi jūras ainavām, strāvo simboliska noskaņa. Debesis vēsta par kā garīga, ārpus materiālās pasaules esoša klātbūtni.

Rinkuļa gleznu izstāde "Man pieder debesu jūra..." Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 28.februārim.

Aigars Rinkulis (1970-2013) ir dzimis, audzis un skolojies Jelgavā. Glezniecībai viņš pievērsies pēc 2008.gada ekonomiskās krīzes. Sākoties lielajam Latvijas iedzīvotāju izceļošanas bumam izdzīvošanas iespēju meklējumos ārpus valsts, Rinkulis gāja citu ceļu un pievērsās mākslai. Pašmācības ceļā, ar katru nākamo darbu pilnveidojot savas prasmes, viņš radīja vairāk nekā 50 gleznas un būtu radījis vēl, ja neuzrastos smaga slimība, kas pārtrauca viņa dzīvi pašā mākslinieciskās izaugsmes plaukumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)