Banner 980x90

Daugavpilī pirmajā šā gada "Tehniskās apskates naktī" pārbaudītas 220 automašīnas

Rīga, 13.aug., LETA. Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Daugavpils tehniskās apskates stacijā sestdien, 11.augustā, notika šogad pirmais "Tehniskās apskates nakts" pasākums, kurā bezmaksas automašīnas diagnostika veikta 220 automobiļiem, aģentūru LETA informēja CSDD.

Savukārt 57 spēkratu īpašnieki, pēc pozitīvas diagnostikas un pēc maksājumu veikšanas, šo pasākumu izmantoja, lai saņemtu tehniskās apskates uzlīmes.

Daugavpilī pārbaudīto automašīnu vidējais vecums bija 16 gadi, kas ir vairāk nekā vidējais Latvijas autoparka vecums (13 gadi). Tāpēc arī šogad kopējā tehniskās apskates nakts tendence nav mainījusies, proti divas trešdaļas no pārbaudītajiem auto atklāti lielāki vai mazāki bojājumi, kas potenciāli atstāj negatīvu ietekmi uz satiksmes drošību un vidi. Visbiežāk bojājumi bija saistīti ar bremžu un balstiekārtas sistēmām, kā arī neatbilstošām gaismām.

Daugavpilī pārbaudāmo automašīnu klāsts bija ļoti dažāds - no 1986.gada "Volkswagen Jetta" līdz 2012.gada hibrīdauto "Chevrolet Volt". Tāpat pārbaude veikta vairākiem izcili saglabātiem auto, kuri ražoti bijušajā padomju savienībā - gan "zaporožecam", gan arī "žigulim". 

Nākamajā nedēļā Daugavpilī tiks atklāta vēl viena vieglo transportlīdzekļu tehniskās apskates līnija - pēc rekonstrukcijas Daugavpils stacijā būs viena kravas un trīs vieglo automašīnu tehniskās apskates līnijas.

Šogad Daugavpilī "Tehniskās apskates nakts" notika trešo reizi. Iepriekš, 2016.gadā, Daugavpilī tika pārbaudīti 245 auto.

Nākamie "Tehniskās apskates nakts" pasākumi notiks Liepājā un Rīgā, bet noslēgsies Jelgavas jaunuzceltajā tehniskās apskates stacijā.

CSDD norādīja, ka Daugavpils ir reģionā lielākā tehniskās apskates stacija, kurā pērn tika pārbaudīti 48 529 automobiļu. Dienā Daugavpilī vidēji apkalpo 160 klientu. Ar pirmo reizi tehnisko apskati Daugavpilī līdzīgi kā citviet Latvijā veic 61% auto.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)