Banner 980x90

Daugavpilī notiks Vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls

Daugavpils, 27.jūn., LETA. Daugavpils cietoksnī 15.jūlijā un 16.jūlijā trešo reizi norisināsies Vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Festivālā piedalīsies desmit klubi no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas, Polijas un Anglijas, kopumā 110 dalībnieki.

Festivālu 15.jūlijā plkst.10 ievadīs Cietokšņa karoga pacelšana uz vaļņa pie Nikolaja vārtiem, darbosies Rekrūšu skola. Plkst.12 tiks dots pusdienlaika šāviens un sāksies rekonstrukcijas klubu parāde un paraugdemonstrējumi. Pasākuma gaitā notiks vēsturisko un moderno deju meistarklase, vēsturiskās kaujas rekonstrukcija un kinologu paraugdemonstrējumi.

Savukārt plkst.19 Cietokšņa dārzā sāksies Natašas Rostovas balle ampīra stilā, kam plkst.21.30 sekos grupas "Obscurus Orbis" koncerts Marka Rotko mākslas centra pagalmā un ielu teātra "Pololo" priekšnesums ar uguns šova elementiem.

Festivāla otrajā dienā, 16.jūlijā, plkst.11 paredzēts jauno mākslinieku koncerts. Stundu vēlāk sāksies novusa čempionāts, ielu basketbola čempionāts, stafete "Cietokšņa ziņnesis", darbosies jaunsargu šķēršļu josla, būs pieejamas dažādas galda spēles, spēle "Water Shoot", darbosies bērnu laukumi. Turpinājumā paredzēti sporta klubu paraugdemonstrējumi Cietokšņa dārzā, "Jumping fitness" treniņš un fitnesa treneru konsultācija un sporta spēļu uzvarētāju apbalvošana.

No plkst.12 līdz 16 teltī pie Nikolaja vārtiem un Nikolaja vārtu sāntelpā norisināsies Daugavpils sikspārņu centra aktivitātes. Abas dienas darbosies amatnieku, mājražotāju un krāmu tirdziņš, āra kafejnīcas un bērnu atrakcijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)