Banner 980x90

Daugavpilī notiks tradicionālie Rīgas ielas svētki

Daugavpils, 13.sept., LETA. Sestdien, 16.septembrī, Daugavpilī norisināsies nu jau par tradīciju kļuvušie Rīgas ielas svētki, kas šoreiz būs veltīti pasta tēmai aģentūru LETA informēja Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Pasākuma gaitā, baudot vakara atmosfēru, tā dalībniekiem būs iespēja sajust to gaisotni, kas Rīgas ielā valdījusi pirms vairākiem gadsimtiem, uzzināt vairāk par pasta attīstību, kā arī izbaudīt pastkaršu veidošanas un sūtīšanas prieku.

Lai vairāk uzzinātu par pasta vēsturisko attīstību, būs iespēja noskatīties filmu par pasta vēsturi, kā arī aplūkot Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja sagatavoto ceļojošo izstādi "Pasts Daugavpilī", kura būs izvietota pie Sv.Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcas. Izstāde stāsta par pasta attīstību Daugavpilī no 18.gadsimta otrās puses un pasta ceļu "Sankt-Pēterburga - Varšava", kas gāja cauri Daugavpilij (Dinaburgai).

"Pasts visos laikos ir apvienojis cilvēkus, nojaucot robežas un samazinot attālumus. Tāpēc arī Rīgas ielas svētku laikā mēs mēģināsim radīt noskaņu, kas ikvienam ļautu sajust un novērtēt šo pasta un uz papīra rakstītā vārda priekšrocību," norāda svētku rīkotāji.

Vakara gaitā ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties pastkaršu veidošanas darbnīcās, kur izveidotās pastkartes varēs arī nosūtīt pa pastu, jo svētku laikā pasts būs atvērts līdz pat plkst.22. Rīgas ielas svētkos darbosies arī kaligrāfijas meistarklase, meistarklase "Pasta baloži", "Ūdens pasts", "Vārdu siena".

Pastaigājoties pa Rīgas ielu, svētku dalībnieki varēs satikt arī pasta eņģeli un pasta balodi, pie ugunskura ieklausīties kalēja āmura skaņās un romu stāstos par tālajām jūdzēm, kas pārvarētas. Savukārt pkst.20.30 Rīgas un Alejas ielu krustojumā klātesošos ar koncertprogrammu priecēs svētku īpašie viesi - folk-grupa "Otava Yo" no Sankt-Pēterburgas (Krievija).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)