Banner 980x90

Daugavpilī notiks novadmācības stunda "Deportāciju hronikas"

Daugavpils, 13.marts, LETA. Nākamnedēļ, 21.martā, plkst.15 Daugavpilī, Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu zālē notiks novadmācības stunda vecāko klašu skolēniem "Deportāciju hronikas", aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Pasākuma gaitā vidusskolēniem būs iespēja paplašināt zināšanas par 1949.gada 25.marta notikumiem Latvijā un Daugavpilī, izmantojot bibliotēkas krājumā atrodamos iespieddarbus.

Novadmācības stunda "Deportāciju hronikas" ļaus padziļināt priekšstatu par 1949.gada 25.marta deportāciju iemesliem, norisi un sekām. Skolēniem būs iespēja dzirdēt deportēto Latvijas iedzīvotāju atmiņu stāstus par skarbajiem dzīves apstākļiem izsūtījumā un par represiju lomu cilvēku apziņas veidošanā.

Darbojoties grupās un izmantojot piedāvātos informācijas avotus no bibliotēkas krājuma, skolēni salīdzinās divu Latvijas iedzīvotāju skaitliski lielāko masveida deportāciju cēloņus un gaitu, diskutēs par to demogrāfiskajām, ekonomiskajām un sociālajām sekām un iespaidu uz turpmākajiem valsts attīstības procesiem.

Šogad aprit 69 gadi, kopš 1949.gada 25.–28.martā notika visplašākā Baltijas valstu iedzīvotāju izsūtīšana uz attāliem PSRS reģioniem. Deportācijās, kuras slepeni tika sauktas par operāciju "Krasta banga", no Latvijas tika izsūtīti gandrīz 43 000 cilvēku, tai skaitā 1468 Daugavpils iedzīvotāji.

Pēc Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanas ik gadu 25.martā dažādos pasākumos tiek pieminēti komunistiskā genocīda upuri un uzklausīta viņu dzīves pieredze svešumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)