Banner 980x90

Daugavpilī notiks izcilā režisora un aktiera, Solomona Mihoelsa dienas

Daugavpils, 6.marts, LETA. Nākamnedēļ, no 12.marta līdz 16.martam, Daugavpilī norisināsies ikgadējās Solomona Mihoelsa dienas, kas veltītas novadnieka, izcilā režisora, aktiera, pedagoga un sabiedriskā darbinieka dzimšanas dienai, aģentūru LETA informēja Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Pirmdien, 12.martā, plkst.11 Daugavpils Universitātes 3.stāva foajē tiks atklāta Izraēliešu bērnu grāmatu ilustrāciju izstāde "Es piederu šeit". Tajā varēs apskatīt grāmatu ilustrācijas, kuras stāsta par Izraēlas vietām un ainām no 1948. līdz 2014.gadam.

Izstādes atklāšanai sekos pedagogu tālākizglītības kursi "Kompetenču pieeja un mācību priekšmets "Drāma": vīzijas un izaicinājumi". Kursos kompetentu pedagogu vadībā skolotājiem būs iespēja uzzināt par priekšmeta "Drāma" mācību pamatiem, kā tiek interpretēta literatūra Latvijas profesionālajā teātrī un kā izmantot teātra metodes mācību stundās.

Mihoelsa dienu gaitā Latgales Centrālajā bibliotēkā ikvienam interesentam būs iespēja aplūkot literatūras izstādi "Aktiermākslas meistara dzirksts. Režisoram, aktierim Solomonam Mihoelsam – 128, bet no 12. līdz 15.martam mājā,, kur kādreiz piedzima Mihoelss, apmeklēt atvērto durvju dienas.

Trešdien, 14.martā, plkst.17 Latgales Centrālās bibliotēkas Pasākumu zālē notiks Mihoelsa atcerei veltīts pasākums "Mihoelsa vārds kinomākslā". Tā gaitā paredzēts arī filmas "Ebreju laime" seanss.

15.un 16.martā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā ikviens interesents varēs bez maksas apmeklēt ceļojošo izstādi "Izcilie Daugavpils ebreji", kas stāsta par 100 izcilām personībām, kuras dzimušas un darbojušās Daugavpilī un kuru ieguldījums ir nozīmīgs ne vien pilsētas, bet arī valsts un pasaules mērogā.

Mihoelsa dienās teātra mīļiem būs iespēja apmeklēt arī divas Daugavpils teātra piedāvātās izrādes: 15.martā plkst.18.30 - Rūdolfs Blaumanis "Purva bridējs (-i)" un 16.martā plkst.18.30 - "Tuvība".

Mihoelsa dienu noslēgumā, 16.martā, kad tiek atzīmēta Mihoelsa dzimšanas diena, plkst.12 notiks ziedu nolikšanu pie piemiņas plāksnes Mihoelsa ielā 4.

Mihoelsa dienas rīko Daugavpils Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils Universitāti, Latgales Centrālo bibliotēku, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, 2.speciālo pirmsskolas izglītības iestādi un Daugavpils teātri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)