Banner 980x90

Daugavpilī no tirdzniecības izņem 99 pudelītes ar pazīstamu smaržu viltojumiem

Rīga, 22.janv., LETA. Daugavpilī policija kādā tirdzniecības vietā atradusi 99 pudelītes ar pazīstamu smaržu viltojumiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas 11.janvārī veica pārbaudi kāda individuālā komersanta tirdzniecības vietā Daugavpilī un tās laikā izņēma 99 pudelītes ar pasaulē zināmu zīmolu - "Versace", "Boss", "Armani", "Chanel" un "Davidoff" - smaržu viltojumiem.

Realizējot smaržas, pārkāpējs būtu ieguvis aptuveni 5000 eiro. Konkrētajā tirdzniecības vietā pārdotas ne tikai smaržas, bet arī citas sadzīves mantas.

Lai pārliecinātos, vai konkrētajā tirdzniecības vietā jau bija realizētas viltotas smaržas, ir nozīmēta ekspertīze. Ja ekspertīzes rezultāti to apstiprinās, individuālajam komersantam noformēs administratīvo pārkāpumu protokolu par preču zīmes nelikumīgu izmantošanu. Par šādu pārkāpumu fiziskām personām var piemērot no 280 līdz 700 eiro sodu, bet juridiskajām personām - no 1400 līdz 14 000 eiro lielu sodu, konfiscējot pārkāpuma priekšmetu.

Katru gadu VP veic vairākas pārbaudes, lai apkarotu preču zīmju nelikumīgu izmantošanu. Pagājušā gadā piecu pārbaužu laikā kopumā izņemtas 1135 viltotu smaržu vienības. 340 viltotas smaržas konstatētas Rīgā un tās izplatīja kāda privātpersona, piedāvājot iegādāties preci internetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)