Banner 980x90

Daugavpilī māte atstāj bez uzraudzības sešus mazus bērnus un dodas pie paziņām iedzert

Daugavpils, 7.marts, LETA. Vakar, 6.martā, ap plkst.23.11 kāda nevienaldzīga persona informēja policiju par to, ka Daugavpilī kādā dzīvokli bez uzraudzības ir atstāti vairāki mazi bērni, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Lai veiktu pārbaudi, uz notikuma vietu nekavējoties devās patruļpolicisti, ka arī tika izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Ierodoties norādītajā adresē, likumsargi konstatēja, ka neaizvērtā dzīvoklī, antisanitāros apstākļos, bez vecāku uzraudzības, ir atstāti seši mazi bērni, divi no kuriem ir mazgadīgi.

Ienākot dzīvokli, policisti ieraudzīja, ka visapkārt ir izmētātas dažādas mantas, savukārt uz dīvāna guļ mazi, bez uzraudzības atstāti bērni. Tāpat tika noskaidrots, ka bērnu tēvs atrodas ārzemēs, savukārt māte pirms kāda laika ir aizgājusi ciemos pie draugiem.

Kamēr operatīvie dienesti veica apsekošanu pasākumus, dzīvoklī ieradās bērnu māte, kura bija acīmredzamā alkohola reibumā. Viņa paskaidroja, ka bērnus bija atstājusi vienus, jo gājusi ciemos pie paziņām lietot alkoholiskos dzērienus. Pārbaudes gaitā tika konstatēts, ka sievietei ir 2,09 promiļu alkohola reibums.

Tā kā sieviete bija stiprā alkohola reibumā un nespēja par bērniem parūpēties, mediķi nolēma jaunākos bērnus nogādāt slimnīcā, lai veiktu nepieciešamās pārbaudes, savukārt pārējos četrus nepilngadīgos bērnus policisti nogādāja bērnu namā.

Informācija par šo gadījumu tika nodota izvērtēšanai Daugavpils pilsētas bāriņtiesai. Tuvākajā laikā tiks lemts jautājums par administratīvas lietvedības sākšanu par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Kā informēja Daugavpils pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētāja Inga Cauņa, bāriņtiesa šodien ir pieņēmusi vienpersonisku lēmumu par aizgādības tiesību pārtraukšana bērnu mātei, par ko tika informēts arī bērnu tēvs. Līdz laikam kamēr vīrietis atgriezīsies Latvijā, bāriņtiesa meklēs potenciālos aizbildņus vai audžuģimeni, kas varētu nodrošināt bērnu aprūpi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)