Banner 980x90

Daugavpilī, lai nodrošinātu atkritumu apsaimniekošanas līgumu slēgšanu, aicinās talkā pašvaldības policiju

Daugavpils, 7.nov., LETA. Lai nodrošinātu līgumu slēgšanu ar jauno atkritumu apsaimniekošanas operatoru, Daugavpilī tiks aicināta talkā pašvaldības policija, šodien Daugavpils pilsētas domes vadības preses konferencē klātesošos informēja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns.

Daugavpilī no 7050 klientiem līgumus ar jauno atkritumu apsaimniekošanas operatoru - SIA "Atkritumu apsaimniekošanas dienvidlatgales starppašvaldību organizācija" (AADSO) noslēguši 6060. Nepilns tūkstotis klientu to dažādu iemeslu dēļ joprojām nav izdarījuši.

Tādējādi veidojas negodīga sadale, jo klienti, kuri nav slēguši līgumus atkritumus ražo un izmet tos uzstādītajos konteineros, pārsvarā pie daudzdzīvokļu mājām, bet par to nemaksā. Rezultātā par citu klientu atkritumu izvešanu nākas maksāt godprātīgajiem klientiem.

Lai panāktu taisnīgumu, talkā tiks aicināta pašvaldības policija un tiks piemēroti administratīvie sodi par Daugavpils domes saistošo noteikumu nepildīšanu.

AADSO, kura nomainījusi līdzšinējo operatoru SIA "Clean R", ar atkritumu apsaimniekošanu nodarbojas Daugavpilī kopš 1.oktobra. Līdz ar to visiem klientiem bija jānoslēdz jauni līgumi par atkritumu izvešanu.

Jau vēstīts, ka Daugavpils pilsētas dome pieņēmusi lēmumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma nodošanu AADSO, kurā pašvaldībai pieder 51.27% kapitāla daļu. Līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu ar AADSO noslēgts uz septiņiem gadiem.

Pirms trim gadiem ar SIA "Clean R" noslēgtais līgums par tiesībām apsaimniekot juridisko un fizisko personu radītos sadzīves atkritumus Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā beidzās šī gada 11.maijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)