Banner 980x90

Daugavpilī jaunu tramvaja līniju par 5,65 miljoniem eiro izbūvēs SIA "Binders"

Daugavpils, 13.sept., LETA. AS "Daugavpils satiksme" izsludinātajā atklātajā konkursā par tiesībām veikt Daugavpilī jaunas tramvaju līnijas būvniecību posmā "18.novembra iela - Veselības iela - Stropu ciems" uzvarējusi SIA "Binders", aģentūra LETA noskaidroja AS "Daugavpils satiksme" administrācijā.

Savus piedāvājumus konkursam bija iesūtījuši kopumā septiņi pretendenti. SIA "Binders" piedāvājumu konkursa komisija izvēlējusies, jo tas atbildis konkursa nolikuma prasībām un bijis salīdzinoši lētākais - 5 646 481 eiro.

Plānotais būvdarbu izpildes termiņš ir 20 mēneši no līguma noslēgšanas dienas.

Jau vēstīts, ka jauna tramvaju līnijas posma "18.novembra iela - Veselības iela - Stropu ciemats" Daugavpilī būvniecības ieceres publiskās apspriešanas gaitā iedzīvotāji pauduši tai atbalstu.

Publiskās apspriešanas "Jauna tramvaju līnijas posma 18.novembra iela - Veselības iela - Stropu ciemats, Daugavpilī, būvniecība" gaitā tika saņemtas 11 aptaujas lapas no fiziskām personām. Deviņās no tām būvniecības iecere atzīmēta kā atbalstāma, divās - kā noraidāma.

Kā galveni atbalstīšanas iemesli minēta sabiedriskā transporta sistēmas attīstība un plašākas iespējas pārvietoties, izmantojot sabiedrisko transportu, tai skaitā vieglāka nokļūšana līdz Daugavpils reģionālajai slimnīcai, kā arī vieglāka nokļūšana līdz Neredzīgo biedrības ciematam.

Jau ziņots, ka, turpinot attīstīt pilsētā tramvaju transporta infrastruktūru, Daugavpilī plānots īstenot vērienīgu tramvaju parka un infrastruktūras atjaunošanas projektu. Pašvaldības AS "Daugavpils satiksme" ir nodrošinājusi būvprojekta izstrādi esošo tramvaju sliežu ceļu renovācijai pilsētas centrā 3,4 kilometru posmā, paredzot sliežu ceļu, kontakttīkla, pieturvietu un ietvju rekonstrukciju.

Tramvaju transporta infrastruktūras attīstības projekts paredz arī jauna 2,1 kilometra gara sliežu ceļa posma "Vasarnīcu iela-Daugavpils reģionālā slimnīca-Stropi" izbūvi. Sliežu ceļa posma izbūve palielinās tramvaju transporta pieejamību iedzīvotājiem, nodrošinās ērtāku piekļuvi vienam no nozīmīgākajiem objektiem - Daugavpils reģionālajai slimnīcai, kā arī Neredzīgo biedrībai.

Paredzētais Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums minētajam projektam ir 13 miljoni eiro. To īstenot paredzēts līdz 2023.gada 1.augustam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)