Banner 980x90

Daugavpilī izskanēs koncerts "Džezs pavasara krāsās"

Daugavpils, 16.apr., LETA. Mākslas dienu ietvaros un atzīmējot Starptautisko džeza dienu 30.aprīlī plkst.18 Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē notiks koncerts "Džezs pavasara krāsās", aģentūru LETA informēja Daugavpils Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Koncertā izskanēs džeza standarti, balādes un latviešu tautas dziesmu apdares džeza stilā, ko kopā ar pašmāju mūziķiem – Daugavpils profesionālo pūšamo instrumentu orķestri "Daugava", diriģents Arnolds Grīnberts, un Latviešu kultūras centra Džeza ansambli izpildīs vairāku starptautisko konkursu laureāte, vokālās grupas "Framest" un muzikālās apvienības "Vintāža" soliste Rūta Dūduma.

Ieeja koncertā - bez maksas.

Dūduma ir uzstājusies dažādos Latvijas un starptautiska mēroga konkursos, šovos un festivālos. Savas spējas mūziķe ir pierādījusi, iegūstos 1.vietu džeza vokālistu konkursā "Nomme Jazz" Igaunijā, iekļūstot "Riga Jazz Stage" finālā, piedaloties televīzijas šovos "Latvijas talants – 2", "Koru Kari – 2", "Dziedošās Ģimenes – 2", "Mana Zelta Dziesma", kā arī uzstājoties prestižos festivālos – "Kaunas Jazz" Lietuvā, "Turku Jazz" Somijā, "Juu Jaab" Igaunijā, "Rīgas Ritmi", "Jazz’n Chisinau" Moldovā.

Pērn Dūduma absolvēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, bet patlaban aktīvi muzicē vokālajā grupā "Framest", piedalās dažādos teātra, mūziklu iestudējumos un pasniedz vokālās nodarbības. Savas radošās darbības laikā jaunā dziedātāja ir guvusi neatsveramu pieredzi, sadarbojoties ar Latvijas izcilākajiem komponistiem un mūziķiem – Raimondu Paulu, Intaru Busuli, Jolantu Gulbi un Latvijas Radio bigbendu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)