Banner 980x90

Daugavpilī garāžas pagrabā atklāj marihuānas audzētavu, izņem 32 augus

Daugavpils, 9.janv., LETA. Daugavpilī, kādas garāžas pagrabā policijas darbinieki atklājuši marihuānas audzētavu un izņēmuši 32 marihuānas augus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

VP Latgales reģiona pārvalde savā rīcībā ieguva informāciju par kādu personu, kura, iespējams, ir saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Lai pārbaudītu iegūto informāciju, vakar, 8.janvārī, policisti sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes Kinoloģijas nodaļas darbinieku ar dienesta suni ieradās vienā no pilsētas garāžu kooperatīviem, kur veica sankcionētu kratīšanu kādā garāžā.

Apskatot garāžas telpas, tika konstatēts, ka tās pagrabā ir ierīkota speciāli ar gaismas lampām un citām iekārtām aprīkota istaba. Kratīšanas gaitā konfiscēti 32 marihuānas augiem līdzīgi stādi, kā arī to audzēšanai izmantojamais aprīkojums. Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Aizdomās par saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu jau tajā pašā dienā policija aizturēja kādu 1969.gadā dzimušu vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā, tajā skaitā arī par saistību ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Aizturētajam draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas - par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt - un pēc 256.panta 1.daļas - par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu.

Par šādiem likumpārkāpumiem vainīgajai personai paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pat trim gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)