Banner 980x90

Daugavpilī eksperimentālā kārtā ietves mēnesi kaisīs ar granīta šķembām

Rīga, 20.febr., LETA. Ja tuvāko dienu laikā pieturēsies atbilstoši laikapstākļi, Daugavpilī eksperimentālā kārtā trotuārus sāks kaisīt ar granīta šķembām, un eksperiments varētu turpināties mēnesi, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Ņemot vērā diskusiju sabiedrībā par sāls-smilts maisījuma izmantošanas piemērotību trotuāru un braucamās daļas uzkopšanā, pašvaldība sadarbībā ar pilsētas ielu ikdienas uzturētājiem AS "Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums" tuvākajās dienās sāks eksperimentālu trotuāru kaisīšanu ar līdz šim pilsētā neizmantotu pretslīdes materiālu - granīta šķembām.

Ja tuvāko dienu laikā dienā gaisa temperatūra sasniegs plus grādus un būs vērojams atkusnis, savukārt naktī gaisa temperatūra sasniegs mīnus grādus un veidosies apledojums, eksperimentālā kārtā aptuveni mēnesi katrā pilsētas mikrorajonā trotuāri daļēji tiks nokaisīti ar granīta šķembām.

Pēc jaunās metodikas izmantošanas tiks veikta detalizēta analīze, lai noskaidrotu granīta šķembu izmantošanas efektivitāti un veiktu provizorisku granīta šķembu izmantošanas saimnieciski-ekonomisko analīzi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)