Banner 980x90

 Daugavpilī augsta saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Pagājušajā nedēļā ambulatorajās ārstniecības iestādēs reģistrēti trīs gripas gadījumi, savukārt par slimnīcās nogādātiem gripas pacientiem ziņas nav saņemtas, aģentūra LETA uzzināja Slimību profilakses un kontroles centrā.

Vēl nedēļu iepriekš tika reģistrēti četri gripas gadījumi. Kopumā līdz šim reģistrēti desmit saslimšanas gadījumi.

Vēršanās ambulatorajās iestādēs gadījumu skaits saistībā ar citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām (AAEI) iepriekšējā nedēļā salīdzinājumā ar nedēļu iepriekš ir palielinājies par 14%. Tomēr vēršanās ambulatorajās iestādēs notikusi retāk nekā iepriekšējā sezonā šajā laika posmā.

Ambulatoro apmeklējumu skaits AAEI gadījumos ir pieaudzis sešās no desmit monitoringā iekļautajām teritorijām, augstāka saslimstība nekā vidēji ar AAEI ir konstatēta Daugavpilī, Jelgavā un Rīgā. Augstāka saslimstība ir reģistrēta bērniem vecumā līdz četriem gadiem, tomēr salīdzinājumā ar iepriekšējām nedēļām tā ir samazinājusies. Savukārt palielinājusies tā ir vecuma grupā no 5 līdz 14 gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)