Banner 980x90

Daugavpilī atklās māksliniekam Valdim Bušam veltītu gleznu izstādi

Rīga, 14.aug., LETA. 23.augustā plkst.16.30 Daugavpils Māla mākslas centrā tiks atklāta Starptautiskā glezniecības plenēra "Valdis Bušs 2017" kolekcijas darbu izstāde, aģentūru LETA informēja Daugavpils pašvaldībā.

Pērn tika organizēts pirmais starptautiskais glezniecības plenērs "Valdis Bušs 2017", kurā no 56 pasaules māksliniekiem tika izvirzīti seši, kas piedalījās plenērā un ar savu veikumu godināja mākslinieka piemiņu. Plenērā radītie darbi veido Viļakas mākslas kolekciju iespējamam nākotnes projektam - Buša mājai, kas kļūtu par mākslinieka piemiņas vietu Viļakā.

Izstādi Daugavpils Māla mākslas centrā papildinās arī atsevišķi autoru darbi, kas ir Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas daļa.

Bušs savu rokrakstu veidoja abstraktā ainavu glezniecības žanrā, uzsvēra Daugavpils pašvaldībā. Neraugoties uz to, ka garākais mūža radošais dzīves posms noritēja galvenokārt Jūrmalā, mākslinieks savas dzīves laikā vienmēr uzsvēra dzimtās saknes un piederību Latgalei.

Izstādes atklāšanā ieeja būs bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)