Banner 980x90

Daugavpilī atklās Latvijas novadu tautas tērpu izstādi

Daugavpils, 26.janv., LETA. Šodien plkst.18 Daugavpilī, Vienības namā tiks atklāta izstāde "Latvijas novadu tautas tērpi", aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Izstādē būs aplūkojami 20 tradicionālie tautas tērpi no visiem Latvijas novadiem, kā arī senais latgaļu tērps no 11.-13.gadsimta.

Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Augšzeme, Latgale ir Latvijas kultūrvēsturiskie apgabali ar katram novadam raksturīgām un noteiktām tautas tērpu valkāšanas tradīcijām, darināšanas paņēmieniem, apģērba piegriezumu, raksta kompozīciju un krāsu salikumu.

Tautas tērps senāk bija kā valkātāja vizītkarte, kā dzimtā novada pazīšanas zīme, tajā atspoguļojas ne tikai etniskās īpatnības, bet arī to valkātāju sociālās un ģimenes attiecības, vecums, turīgums, gadsimtu gaitā izveidojušās tradīcijas, kultūras sakari un mijiedarbība ar kaimiņu tautām.

Latvijas novadu tautas tērpu izstādi Latviešu kultūras centrs rīko sadarbībā ar "Tautas tērpu centru "Senā klēts" (Rīga). Tā ir veltīta šogad svinamajai Vienības nama 80.jubilejai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)