Banner 980x90

Daugavpilī aiztur divus maluzvejniekus, viens pārkāpējs mēģina noslēpties zem ūdens

Daugavpils, 7.apr,. LETA. Daugavpilī, Lielajā Stropu ezerā inspektori aizturējuši divus maluzvejniekus, no kuriem viens no kārtības sargiem neveiksmīgi mēģināja noslēpties zem ūdens.

Kā aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā, šogad Stropu ezers no ledus segas atbrīvojās marta pēdējās dienās, un maluzvejnieki nekavējās izmantot šo iespēju. Kārtējā reidā inspektori pamanīja un aizturēja likumpārkāpējus. Nelikumīgo zvejas rīku izņemšanas brīdis tika nofilmēts ar mobilā telefona kameru.

Kā pastāstīja reida dalībnieks Aleksandrs Lazuko, viens no pārkāpējiem bija centies noslēpties no inspektoriem zem ūdens, taču tika aizturēts.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu aizturētajiem maluzvejniekiem par pastrādāto likumpārkāpumu draud naudas sodu no 280 līdz 700 eiro.

Pēdējos gados Daugavpils Komunālās saimniecības pārvalde ir izveidojusi veiksmīgu sadarbību ar Zemkopības ministrijas Zivju fondu. Ar tā atbalstu ir izdevies īstenot vairākus projektus, kas vērsti uz zivju resursu papildināšanu un saglabāšanu, pilsētas ūdenstilpju attīrīšanu, materiāli tehniskās bāzes uzlabošanu un sabiedrības informēšanu. Šogad, turpinot aktīvu sadarbību ar Zivju fondu, pašvaldības speciālisti ir sagatavojuši trīs projektus, viens no kuriem paredz zivju mazuļu ielaišanu ezeros.

Līdz šim dažādu sugu zivju mazuļi ir ielaisti vairākās Daugavpils ūdenstilpēs, divas reizes arī Lielajā Stropu ezerā. Diemžēl ievērojami aktivizējušās ir arī personas, kas vēlas tikt pie viegla loma, tāpēc zivju resursu aizsardzība pret maluzvejniekiem ir kļuvusi par vienu no galvenajiem uzdevumiem.

Šim nolūkam ir iegādāts nepieciešamais aprīkojums, ieviests vides inspektora amats, nokomplektēta patruļas brigāde. Reidi, kuros piedalās Valsts un pašvaldības policijas darbinieki, kā arī Daugavpils reģionālās vides pārvaldes pārstāvji, tiek veikti regulāri visa gada garumā.

No 1.maija līdz 30.novembrim visā Lielā Stropu ezera teritorijā tiek ieviesta licencētā makšķerēšana. Par licences iegūšanas kārtību un licences īpašnieka pienākumiem var uzzināt Komunālās saimniecības pārvaldē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)