Banner 980x90

Daugavpilī 2018.gadā dzimušajiem bērniem pasniegs Latvijas simtgadei veltītu dāvanu

Daugavpils, 6.okt., LETA. Daugavpils pilsētas pašvaldība plāno piedalīties biedrības "Nigestes amatniecības nams" projektā "Simtgades bērni", kas paredz, ka katrs nākamgad Daugavpilī dzimušais bērns saņems īpašu dāvanu - sudraba vērdiņu ozolkoka kastītē ar Latvijas Valsts prezidenta apsveikuma vēstuli, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Projekta iniciatori uzskata, ka šāda dāvana katrai jaundzimušā ģimenei dos artavu pilsoniskas sabiedrības veidošanā. Tas būs apliecinājums, ka Daugavpils pašvaldība ir ieinteresēta ikvienā bērnā, rūpējas par saviem iedzīvotājiem un pilsētas nākotni. Tā būs arī piemiņa par to, ka jaunais pilsētnieks dzimis Latvijas simtgades gadā.

Vienas dāvanas izmaksas ir 10,45 eiro. Pēc Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas prognozēm 2018.gadā pilsētā varētu piedzimt aptuveni 900 jauno daugavpiliešu. Tādējādi minētā projekta realizācijai Daugavpilī varētu būt nepieciešami 9405 eiro.

Finansējuma piešķiršanu minētajam projektam atbalstījusi Daugavpils pilsētas domes Finanšu komiteja, galīgo lēmumu pašvaldības deputāti pieņems domes sēdē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)