Banner 980x90

Daugavpilī 2000 klientu joprojām nav noslēguši līgumus ar jauno atkritumu apsaimniekošanas operatoru

Daugavpils, 18.okt., LETA. Daugavpilī aptuveni 2000 klientu joprojām nav noslēguši līgumus ar jauno atkritumu apsaimniekošanas operatoru - SIA "Atkritumu apsaimniekošanas dienvidlatgales starppašvaldību organizācija" (AADSO), aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļā,

Kopš 1.oktobra Daugavpilī ar atkritumu apsaimniekošanu nodarbojas AADSO, kura nomainījusi līdzšinējo operatoru SIA "Clean R". Līdz ar to visiem klientiem bija jānoslēdz jauni līgumi par atkritumu izvešanu, taču no 7500 klientiem to ir izdarījuši 5500.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns informē, ka tādējādi veidojas negodīga sadale, jo klienti, kuri nav slēguši līgumus atkritumus ražo un izmet tos uzstādītajos konteineros, pārsvarā pie daudzdzīvokļu mājām, bet par to nemaksā. Rezultātā par citu klientu atkritumu izvešanu nākas maksāt godprātīgajiem klientiem.

Tie klienti, kas līdz mēneša beigām nebūs noslēguši līgumus, saņems brīdinājumus. Ja līgumi netiks noslēgti arī pēc brīdinājumu saņemšanas, talkā tiks aicināta pašvaldības policija un tiks piemēroti administratīvie sodi par Daugavpils domes saistošo noteikumu nepildīšanu.

Jau vēstīts, ka Daugavpils pilsētas dome pieņēmusi lēmumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma nodošanu AADSO, kurā pašvaldībai pieder 51.27% kapitāla daļu. Līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu ar AADSO noslēgts uz septiņiem gadiem.

Maksa par atkritumu apsaimniekošanu būs par aptuveni 5% mazāka nekā līdz šim - septiņi eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa, ja viena kubikmetra atkritumu svars ir 115 kilogrami. Līdz šim maksa par atkritumu apsaimniekošanu bija 7,31 eiro par kubikmetru.

Pirms trim gadiem ar SIA "Clean R" noslēgtais līgums par tiesībām apsaimniekot juridisko un fizisko personu radītos sadzīves atkritumus Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā beidzās šī gada 11.maijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)