Banner 980x90

Daugavas lokos notiks Vislatvijas ūdens tūristu saiets

Daugavpils, 22.marts, LETA. Dabas parkā "Daugavas loki" 19.maijā un 20.maijā jau ceturto reizi norisināsies Vislatvijas ūdens tūristu saiets "Lielais plosts 2018", aģentūru LETA informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Sestdien, 19.maijā, Krāslavā saieta dalībniekiem paredzēta latgaliešu podu gāšana pie keramiķiem Valda un Olgas Pauliņiem, Latgales kulinārā mantojuma vakariņas, latgaliešu flešmobs, nakts orientēšanās un citas aktivitātes. Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksā šajā dienā norisināsies arī Muzeju nakts pasākumi.

Svētdien, 20.maijā, plkst.10 tiks dots starts pasākuma centrālajam notikumam - laivu braucienam "100 laivas Latvijai" Daugavas posmā no Krāslavas līdz Slutišķiem. Dalībnieku ierašanās vismaz stundu iepriekš.

Ceļā līdz Daugavpils novada Slutišķiem notiks komandu sacensības "Laivu raksti", dažādas aktivitātes gan uz ūdens, gan kontrolpunktos krastā. Laivu brauciena dalībniekus ceļā izklaidēs atraktīvi vadītāji un dīdžejs uz peldošā lielā plosta.

Vislatvijas ūdens tūristu saieta noslēgumā Daugavpils novada Slutišķos notiks dalībnieku apbalvošana, pusdienas un starptautiskā tautas mākslas festivāla "Augšdaugava" lielkoncerts.

Pasākums tiek rīkots, lai popularizētu ūdens tūrismu Latgalē un sekmētu Latvijas iedzīvotāju pievēršanos veselīgam un aktīvam dzīvesveidam.

Ik reizi tajā piedalās vairāki simti aktīvās atpūtas, ūdens tūrisma entuziastu un atbalstītāju no dažādām Latvijas vietām, kā arī pa komandai no kaimiņvalstīm – Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas.

Vislatvijas ūdenstūristu saietu rīko sabiedriskā organizācija sporta klubs "Beibuks" sadarbībā ar Krāslavas novada Tūrisma informācijas centru, Daugavpils novada aģentūru "TAKA" un brīvdienu māju "Škerskāni".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)