Banner 980x90

Darbam vasarā pieteikušies vairāk nekā 9000 skolēnu

Rīga, 24.maijs, LETA. Līdz šim Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotajiem skolēnu nodarbinātības pasākumiem vasaras brīvlaikā kopumā reģistrējušies 9428 skolēni, kas ir par 2256 skolēniem vairāk nekā pagājušās nedēļas sākumā, liecina aģentūras apkopotā informācija.

Visvairāk jeb 3807 skolēni līdz šim reģistrējušies Rīgas reģionā, tam seko Kurzeme, kurā darbam vasarā pieteikušies 1841 skolēns. Latgalē darbam vasarā reģistrējušies 1619 skolēni, Zemgalē - 1306 skolēni, bet Vidzemē strādāt vēlas 855 skolēni.

Patlaban reģistrācija nodarbinātības pasākumiem notiek visā Latvijā. Lai pieteiktos NVA īstenotajiem pasākumiem, skolēnam jāreģistrējas tajā reģionā un novadā, kura teritorijā viņš vēlas strādāt.

Elektroniski reģistrēties darbam vasarā skolēni varēs līdz pat 16.augustam, tomēr skolēna reģistrācija vēl negarantē iesaisti pasākumā, jo valsts līdzfinansēto darba vietu skaits ir ierobežots. Ar NVA atbalstu skolēniem šovasar būs iespēja strādāt 5179 darba vietās.

Skolēns pasākumā varēs piedalīsies vienu mēnesi, atsevišķos gadījumos nodarbinātība var tikt pagarināta līdz diviem mēnešiem.

Pasākuma organizēšanas noteikumi paredz, ka skolēns pirms reģistrācijas var vienoties ar konkrētu darba devēju par darba vietu un laiku. Ja skolēns nav vienojies ar darba devēju, tad pieteikuma reģistrācijas secībā viņš telefoniski vai ar e-pasta starpniecību saņems uzaicinājumu piedalīties konkursā uz brīvajām darba vietām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)