Banner 980x90

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" ieguvusi Ukrainas dzelzceļa sertifikātu gandrīz visu tipu lokomotīvju remontam

Rīga, 6.feb., LETA. Vilcienu remontētājs AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" ieguvis Ukrainas dzelzceļa sertifikātu gandrīz visu tipu lokomotīvju remontam, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca", kas pieder dzelzceļa koncernam "Skinest Rail", saņēmusi Ukrainas dzelzceļa atestātu par tiesībām veikt gandrīz visu tipu lokomotīvju remontu, kas darbojas sliežu platumā 1520 milimetru (mm). Tas nozīmē, ka Ukrainas dzelzceļš oficiālā līmenī ir atzinis "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" tehnoloģisko un ražošanas procesu atbilstību," norādīja kompānijā, piebilstot, ka līdz šim rūpnīca veica lokomotīvju remontu pēc privāto Ukrainas uzņēmumu pasūtījuma.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" valdes loceklis Gatis Kamarūts atzīmēja, ka pirms atestāta saņemšanas veikti vairāku līmeņu tehniskie auditi, kuru ietvaros Ukrainas dzelzceļa pārstāvji vērtēja rūpnīcas tehniskās iespējas un atbilstību lokomotīvju remontam. "Atestāts oficiāli apstiprina mūsdienīgas tehnoloģiskās bāzes un kvalificēta personāla pieejamību, kas ir spējīgs īstenot sarežģītus lokomotīvju remonta un modernizācijas projektus," viņš sacīja.

Pēc Kamarūta teiktā, sertifikāts paredz tiesības veikt 14 lokomotīvju tipu, proti, prakstiski visu eksistējošu lokomotīvju sēriju, kārtējos, vidējos un kapitālos remontus.

Šobrīd "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcai" ir arī vairāku Baltijas un citu Eiropas Savienības valstu uzņēmumu, kā arī uzņēmumu, kas darbojas sliežu platumā 1520mm, analoģiskas atļaujas vilces ritošā sastāva remonta veikšanai. "Ceram, ka tuvākajā laikā arī Ukrainas dzelzceļš kļūs par vienu no mūsu sadarbības partneriem," piebilda Kamarūts, norādot, ka jaunu pasūtījumu saņemšana ļaus kompānijai radīt jaunas darba vietas, kas rezultātā veicinās gan pilsētas, gan reģiona ekonomiku.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" koncerns 2017.gada deviņos mēnešos strādāja ar 16,208 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 44,8% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, savukārt koncerna zaudējumi samazinājās par 18% un bija 2,043 miljoni eiro.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" vienīgā īpašniece ir Igaunijas kompānija "Skinest Rail".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)