Banner 980x90

Daugavpils teātrim no pašvaldības budžeta piešķir 110 000 eiro jaunu izrāžu iestudēšanai

Daugavpils, 9.febr., LETA. Daugavpils pilsētas domes deputāti nobalsojuši par 110 000 eiro piešķiršanu no pašvaldības budžeta Daugavpils teātrim jaunu izrāžu iestudēšanai.

Finansējums tiks piešķirts no pašvaldības pamatbudžeta programmas "Teatrālā darbība".

Daugavpils teātra direktors un mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs informēja, ka Daugavpils teātrī sezonas gaitā vidēji tiek iestudētas deviņas līdz desmit izrādes. Viņš sacīja, ka bez pašvaldības atbalsta teātris saviem spēkiem nevarētu nodrošināt tik intensīvu izrāžu iestudēšanas procesu un teātra repertuārs nebūtu tik bagāts.

Daugavpils teātra vēsture sniedzas XIX gadsimta piecdesmitajos gados, kad toreizējā Dinaburgā tika nodibināts Krievu dramatiskais teātris - viens no pirmajiem krievu teātriem Latvijā.

Šodien Daugavpils teātris ir vienīgais latviešu profesionālais teātris Latgalē, kurš nodrošina dažādu žanru profesionālās mākslas pieejamību latviešu, krievu un latgaliešu valodā.

Aizvadītajā "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremonijā nominācijā "Gada izrāde" Daugavpils teātris saņēma balvu "Gada mazās formas izrāde 2016./2017." par Paulas Pļavnieces iestudēto izrādi "Jubileja ‘98".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)