Banner 980x90

Daugavpilī pirmsskolas mācību iestādēs īsteno stingrus gripas profilakses drošības pasākumus

Daugavpils, 13.febr., LETA. Daugavpilī pirmsskolas mācību iestādēs tiek īstenoti stingri gripas profilakses drošības pasākumi, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Tā kā visaugstākā saslimstība ar gripu ir pirmsskolas vecuma bērnu vidū, tieši bērnu dārzos profilaktiskajiem pasākumiem tiek pievērsta īpaši liela uzmanība. Bērni pēc iespējas vairāk atrodas svaigā gaisā. Šajā laikā telpas tiek cītīgi koptas un vēdinātas. Lai sekmētu cīņu ar vīrusiem, daudzviet bērnu dārzu grupiņās tiek izvietoti arī sasmalcināti ķiploki.

Visās pilsētas mācību iestādēs maksimāli ir ierobežots masu sabiedrisko pasākumu apmeklējums. Bērnu vecākiem ir sagatavota informācija par saslimšanas pazīmēm un profilakses metodēm, savukārt personāls lielu uzmanību pievērš bērnu veselības stāvokļa izmaiņām.

Pildīt darba pienākumus nav ļauts personālam, kuram novērotas kaut minimālas saslimšanas pazīmes.

Daugavpils Izglītības pārvaldē informē, ka saslimstība ar gripu un citām vīrusa infekcijām šīs nedēļas sākumā skolās un pirmsskolas mācību iestādēs būtiski neatšķīrās no pagājušās nedēļas - skolas apmeklē 83% izglītojamo, visas klases strādā ierastā režīmā, bet bērnu dārzus – 63% audzēkņu.

Pēc speciālistu viedokļa gripas epidēmija Daugavpilī turpināšoties vēl trīs līdz četras nedēļas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)