Banner 980x90

Dabas parka "Daugavas loki" teritorijā izveidoti jauni infrastruktūras objekti 100 738 eiro vērtībā

Daugavpils, 29.dec., LETA. Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītu projektu, Daugavpils novadā, dabas parka "Daugavas loki" teritorijā izveidoti jauni infrastruktūras objekti, aģentūru LETA informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Projekta "Kvalitatīvas tūrisma un dabas izziņas infrastruktūras tīkla veidošana antropogēnās slodzes mazināšanai dabas parkā "Daugavas loki" gaitā ir labiekārtota jauna krasta zona, kur būs iespējams ērti nolaist vai izvilkt laivu vai plostu, ērti izkāpt krastā un atpūties. Teritorija papildināta ar jauniem infrastruktūras objektiem – nojumi ar galdu un soliem, tualeti, iekārtota laivu nolaišanas/izvilkšanas vieta, kā arī izveidota skatu platformu kuģa formā un koka rotaļu kuģis. Konstrukcijas ir pieejamas arī cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Būvdarbus veica SIA "BauForm" un SIA "Labie koki".

Daugavpils novada domes Attīstības pārvaldes Plānošanas nodaļas vadītāja un projekta vadītāja Olga Lukaševiča norāda, ka Daugava ir kaprīza upe, ar savām ūdens svārstībām, savdabīgiem krastiem un vērtīgiem biotopiem, tāpēc upes krastā līdz šim bija ļoti grūti atrast ērtu vietu, kur varētu atpūsties un pietauvot savu ūdens transportlīdzekli. Atbilstošas infrastruktūras trūkuma dēļ, laivotāji izbradāja vērtīgos biotopus un veicināja stāvu nogāžu erozijas veidošanos.

Projekta mērķis ir mazināt antropogēnās slodzes, tostarp tūrisma un vides piesārņojuma ietekmi uz dabas parka "Daugavas loki" īpaši aizsargājamiem biotopiem, veidojot kvalitatīvas infrastruktūras tīkla pamatus ūdens tūrisma un veselības veicināšanas aktivitātēm un sekmējot UNESCO nacionālā mantojuma sarakstā iekļauto vērtību saglabāšanu.

Lukaševiča norāda, ka projekts noslēgsies martā, īsi pirms tūrisma sezonas atsākšanas. Tā gaitā vēl tiks izveidota veselības taciņa un ar lietderīgu informāciju papildināti informatīvie stendi.

Projekts "Kvalitatīvas tūrisma un dabas izziņas infrastruktūras tīkla veidošana antropogēnās slodzes mazināšanai dabas parkā "Daugavas loki" tiek īstenots pasākumā "Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve un rekonstrukcija Natura 2000 teritorijās". Tā kopējās izmaksas - 100 738 eiro, no kuriem 85% - ERAF finansējums, 4,5% - valsts budžeta dotācija un 10,5% - pašvaldības finansējums.

Saskaņā ar Daugavpils un Krāslavas novada tūrisma informācijas centru datiem, 2016.gadā dabas parku "Daugavas loki" ir apmeklējuši vairāk nekā 59 000 tūristu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)