Banner 980x90

Brigmanis: Par Eigima biedra statusu LZS tiesības lemt ir Daugavpils nodaļai

Rīga, 8.jūl., LETA. Par Saeimas deputāta Riharda Eigima (ZZS) biedra statusu Latvijas Zemnieku savienībā (LZS) var lemt vietējā Daugavpils nodaļa, aģentūrai LETA sacīja LZS priekšsēdētājs, ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Tā politiķis atbildēja uz vaicājumu, vai Eigims varēs saglabāt biedra statusu LZS pēc lēmuma pieņemšanas par koalīcijas veidošanu ar partijas "Saskaņa" pārstāvjiem Daugavpilī.

Brigmanis norādīja, ka pats nerosinās kāda lēmuma pieņemšanu attiecībā uz Eigimu, skaidrojot, ka ir atšķirība starp Saeimu, kur tiek izlemti politiskie jautājumi, un pašvaldību, kur tiek lemti jautājumi par iedzīvotāju sadzīvi. Politiķis prognozē, ka Eigims no partijas netiks izslēgts.

LZS priekšsēdētājs uzsvēra, ka Daugavpilī vairākums ir nobalsojis par esošās varas gāšanu, un Eigims Brigmanim esot norādījis, ka viņš nevarētu saviem vēlētājiem paskaidrot, kāpēc mēra amatā atbalstītu Lāčplēsi, ja pirms vēlēšanām ir cīnījies pret viņu.

Pašreizējam Daugavpils mēram Jānim Lāčplēsim (Latgales partija) esot piedāvāts, ka jaunajā sasaukumā viņš kļūtu par Daugavpils priekšsēdētāja vietnieku un Eigims kļūt par mēru, taču no šāda piedāvājuma Lāčplēsis esot atteicies, pavēstīja Brigmanis.

ZZS Saeima frakcijas priekšsēdētājs arī pieļāva, ka koalīcijas ar "Saskaņas" pašvaldības deputātiem politiskā spēka pārstāvjiem varētu veidoties arī Jēkabpilī, Ludzā un citās pašvaldībās. Brigmanis neplānojot šajos gadījumos rosināt kādas izmaiņas attiecībā uz šo ZZS politiķu statusu. Viņš norādīja, ka pašvaldības deputāti rīkojas saskaņā ar vēlētāju sniegto mandātu.

Brigmanis arī pauda neizpratni, kāpēc, piemēram, "Gods kalpot Rīgai" politiķiem netiekot vaicāts par viņu izvēli sadarboties ar "Saskaņu".

Kā ziņots, Daugavpils domē, visticamāk, koalīciju veidos "Saskaņa" un Riharda Eigima "Mūsu partija". Tādējādi pašreizējais mērs Jānis Lāčplēsis ("Latgales partija") varētu zaudēt mēra amatu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Par Daugavpils mēru varētu tikt virzīts "Saskaņas" saraksta līderis Daugavpilī Andrejs Elksniņš, jo "Saskaņa" no šīm abām partijām vēlēšanās saņēmusi lielāku iedzīvotāju atbalstu. Līdz ar to Eigims iegūtu vicemēra amatu.

Minēto informāciju aģentūrai LETA apstiprināja arī Eigims, sakot, ka vicemēru amatiem plānots virzīt arī Līviju Jankovsku (Mūsu partija) un Valēriju Kononovu (Saskaņa).

Runājot par topošās koalīcijas prioritātēm, Eigims atzina: "Pirmkārt, centīsimies pildīt savus amata pienākumus godprātīgi, lai pilsēta attīstītos, pretējā gadījumā nekas var nesanākt."

Jau vēstīts, ka pašvaldību vēlēšanās "Latgales partija" domē būs ieguvusi sešus mandātus, "Saskaņa" - piecus, Eigima "Mūsu partija" - četrus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)