Banner 980x90

Biedrība vāc parakstus pret siltumenerģijas tarifa pieaugumu Daugavpilī

Rīga, 4.okt., LETA. Šomēnes tarifs par apkuri Daugavpilī sasniedzis 63,01 eiro par megavatstundu (Mwh), un Latvijas bezdarbnieku un darba meklētāju interešu aizstāvības biedrība ir sākusi parakstu vākšanas kampaņu par tarifu samazināšanu, noskaidroja aģentūra LETA.

AS "Daugavpils siltumtīklu" siltumenerģijas apgādes tarifs gada laikā palielināts par 17,5% - no 48,97 eiro par MWh pērn septembrī līdz 57,55 eiro par MWh šogad septembrī. Taču oktobrī tarifs audzis vēl par 9%, sasniedzot 63,01 eiro par Mwh.

Tarifa palielināšanas pamatojumu aģentūrai LETA "Daugavpils siltumtīklos" uzzināt neizdevās, jo valdes loceklis Viktors Lukjančiks neesot uz vietas, bet citi speciālisti informāciju par tarifu sniegt nevarot.

"Tā ir ņirgāšanās par Daugavpils iedzīvotājiem, siltumenerģijas tarifu palielināšanās noteikti palielinās arī nabadzības līmeni Daugavpilī. Man tas nav pieņemams, tādēļ arī manis vadītā biedrība sāka aktīvu parakstu vākšanas kampaņu," tarifa paaugstināšanu komentēja parakstu vākšanas iniciatore, biedrības vadītāja Vera Semjonova.

Parakstu vākšana sākta tīmekļa vietnē "www.change.org", un akcijas rīkotāji gatavojas savākt 1000 parakstus. Semjonova uzskata, ka, ņemot vērā Daugavpils iedzīvotāju ienākumu līmeni, kā arī bezdarba līmeni visā Latgales reģionā, siltumenerģijas tarifs nedrīkstētu pārsniegt 30 eiro par MWh. Viņa gan nemācēja komentēt, vai šī siltuma cena vispār atbilst tirgū vidējai un vai kāds siltumapgādes uzņēmums piedāvā nodrošināt enerģiju par šādu summu. Savāktos parakstus plānots iesniegt domē un arī pakalpojuma sniedzējam.

Tāpat biedrība nosūtījusi iesniegumu "Daugavpils siltumtīkliem" un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK), pieprasot tarifa izskaidrošanu un samazinājumu.

Pēc SPRK datiem, zemākie siltumenerģijas apgādes tarifi Latvijā ir AS "Rīgas siltums" (44,39 eiro par MWh) un "Aizkraukles siltumam" (44,88 eiro par MWh).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)