Banner 980x90

Bērnu reģistrācija uzņemšanai 1.klasē Daugavpils skolās sākusies bez starpgadījumiem

Daugavpils, 1.feb., LETA. Bērnu reģistrācija uzņemšanai 1.klasē Daugavpils vispārējās izglītības iestādēs 2017./2018.mācību gadā sākusies bez starpgadījumiem, arī garas rindas pie mācību iestāžu durvīm nav manītas, aģentūra LETA noskaidroja Daugavpils Izglītības pārvaldē.

Pirmā informācija par reģistrēšanās gaitu tiks apkopota jau šodien līdz dienas beigām. Taču, lai neietekmētu šo procesu, plašāku informāciju par reģistrēšanās gaitu atbildīgās Daugavpils Izglītības pārvaldes amatpersonas ieplānojušas sniegt tikai pirmdien.

Atrisināt jautājumu saistībā ar rindām, kas pirms reģistrācijas sākuma veidojās pie dažām mācību iestādēm, Daugavpils izglītības pārvaldei izdevies, ieviešot elektronisko reģistrāciju.

Nākamo pirmklasnieku reģistrācija ilgs līdz 28.februārim plkst.17. Arī šoreiz vecāki varēs reģistrēt nākamos pirmklasniekus gan klātienē, izglītības iestādēs, iesniedzot iesniegumu un uzrādot bērna dzimšanas apliecību un vecāka personību apliecinošu dokumentu, gan arī iesūtot uz iestādes oficiālo elektronisko pastu ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu un tam pievienojot bērna dzimšanas apliecības un vecāka personību apliecinošu dokumentu kopijas. Tiks saglabāta arī kārtība, kas nosaka, ka bērnu kā nākamo pirmklasnieku var reģistrēt tikai vienā izglītības iestādē.

Veicot 1.klašu komplektāciju, priekšrocības uzņemšanai varēs saņemt bērni, kuriem izglītības iestādē mācās brāļi vai māsas, izglītības iestādē strādājošo darbinieku bērni, attiecīgajai izglītības iestādei ģeogrāfiski tuvāk dzīvesvietu deklarējušie pilsētas izglītojamie, ja reģistrācijas brīdī izglītojamajam un vismaz vienam no vecākiem dzīvesvieta ir deklarēta ne mazāk kā sešus mēnešus, izņemot gadījumu, ja bērnam un vismaz vienam no vecākiem tiek mainīta deklarētā dzīvesvieta sakarā ar nekustamā īpašuma iegādi.

Izglītojamajiem, kuriem ģeogrāfiski tuvākā izglītības iestāde ir Daugavpils 12.vidusskola vai Daugavpils Vienības pamatskola, tiek noteikta otra priekšrocība izvēlēties tuvāko izglītības iestādi, kas īsteno mazākumtautību programmu, ja reģistrācijas brīdī izglītojamajam un vismaz vienam no vecākiem dzīvesvieta ir deklarēta ne mazāk kā sešus mēnešus.

Priekšrocība par ģeogrāfiski tuvāko dzīvesvietu neattiecas uz Daugavpils 13.vidusskolu, Daugavpils Krievu vidusskolu-liceju, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāziju, Daugavpils logopēdisko internātpamatskolu-attīstības centru un Daugavpils 1.speciālo pamatskolu. Ja iepriekš tekstā minētās priekšrocības netiks izmantotas līdz 28.februārim, tās tiks zaudētas.

Ne vēlāk kā līdz 2017.gada 15.martam katrs vecāks no skolas saņems rakstisku paziņojumu par uzņemšanu iestādes 1.klasē vai par atteikumu uzņemt izglītības iestādē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)