Banner 980x90

Atklās izstādi "Izcilie Daugavpils ebreji"

Daugavpils, 27.febr., LETA. Sestdien, 3.martā, plkst.15 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta izstāde "Izcilie Daugavpils ebreji", aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Izstāde vēsta par 100 izcilām personībām, kas dzimušas un darbojušās Daugavpilī un kuru ieguldījums ir nozīmīgs ne vien pilsētas, bet arī valsts un pasaules mērogā.

Izstādes veidotājs, muzeja "Ebreji Daugavpilī un Latgalē" vadītājs Josifs Ročko jau vairāk nekā 20 gadus pēta ebreju mantojumu Latvijā. Ir paveikts liels darbs dižo Daugavpils ebreju Marka Rotko, Solomona Miholesa un Oskara Stroka dzīves gaitu izpētē. Taču vērīgais pētnieks, aptverot daudz plašāku personu loku, izvirzījis mērķi parādīt un pastāstīt, ka svarīgs un nozīmīgs ir ne tikai šo triju visiem pazīstamo Daugavpils ebreju devums.

Tā tapusi izstāde "Izcilie Daugavpils ebreji", kurā apkopota informācija par 100 izciliem ebrejiem, kas dzimuši, darbojušies vai strādājuši Daugavpilī. Tie ir rabīni, zinātnieki, literāti, mākslinieki, sportisti, pasniedzēji, sabiedriskie darbinieki, profesori un politiķi, kas devuši ievērojamu ieguldījumu ne vien Daugavpils, bet arī Latgales, Latvijas un pasaules kultūras un sabiedriskajā dzīvē.

Ekspozīcija ietver laikposmu no 19.gadsimta līdz mūsdienām un iekļauj informāciju arī par vairākiem mūsu laikabiedriem, kas ir labi pazīstami pilsētā, pašlaik dzīvo un darbojas Daugavpilī.

Izstādes atklāšanā tās apmeklētājiem būs iespēja tikties ar izstādes autoru un dzirdēt viņa aizraujošo stāstījumu. Par godu Mihoelsa dzimšanas dienai 15. un 16.martā izstādes būs skatāma bez maksas.

Izstāde "Izcilie Daugavpils ebreji" Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā būs skatāma līdz 31.martam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)