Banner 980x90

Apsūdzētā slimības dēļ tiesa neskata krimināllietu par sievietes izvarošanu un aplaupīšanu Daugavpilī

Jelgava, 24.okt., LETA. Saistībā ar apsūdzētā atrašanos ārstniecības iestādē Daugavpils tiesa šodien atlikusi krimināllietas izskatīšanu, kurā aizdomās par sievietes izvarošanu un aplaupīšanu Daugavpilī tiek turēts 1975.gadā dzimis, vairākkārt par smagiem noziegumiem tiesāts vīrietis, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško skaidroja, ka apsūdzētā veselības stāvokļa dēļ lietas izskatīšana atlikta uz 16.novembra plkst.10. Plānots, ka tiesa pieprasīs informāciju par vīrieša veselības stāvokli un to, kad viņš varētu noslēgt ārstēšanos. Apsūdzētais ievietots Olaines cietuma slimnīcā.

Tā kā iztiesāšana notiek slēgtās sēdēs, plašāka informācija sniegta netiek. Lietu iztiesā Geļena Simoņuka.

Apsūdzība minētajam vīrietim celta pēc Krimināllikuma 176.panta 1.daļas par laupīšanu, kā arī pēc 160.panta 2.daļas un 159.panta 1.daļas par izvarošanu.

Par pastrādāto likumpārkāpumu varmākam draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, ar mantas konfiskāciju un probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Informāciju par to, ka kāds nenoskaidrots vīrietis Daugavpilī, kādā no pilsētas mikrorajoniem ap plkst.19 izvarojis sievieti un, nodarot viņai miesas bojājumus, nolaupījis viņas mobilo telefonu un juvelierizstrādājumus, VP saņēma pērn 15.novembrī.

Operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā jau nākamās dienas rītā likumsargi aizturēja iespējamo vainīgo. Aizturēšanas brīdī pie vīrieša tika atrasta arī lielākā daļa nolaupīto mantu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)