Banner 980x90

Artūra Uškāna radošo darbu vakars Daugavpilī

Pēc diviem izpārdotiem jubilejas koncertiem Austrumlatvijas koncertzālē "Gors", 17.martā plkst. 18:30 Daugavpils teātrī notiks komponista, dzejnieka, folklorista Artūra Uškāna radošā darba vakars.

"Viens ieplānots jubilejas koncerts negaidīti izvērsās virknē papildkoncertu," pārsteigts ir mūziķis."Esmu ļoti pateicīgs cilvēkiem, kuri rakstīja vēstules, sūdzējās par izpirktām biļetēm un lūdza gādāt iespēju apmeklēt šo pasākumu. Koncerts Daugavpils teātrī gan būs pēdējais šajā koncertu sērijā", teic mākslinieks.

Vieta koncertam nav izvēlēta nejauši. Artūrs, pirms pārcēlās uz dzīvi Rīgā, 23 gadus ir dzīvojis un strādājis Daugavpilī, daudzus gadus kā komponists un skatuves mūziķis sadarbojies ar Daugavpils teātri: "Protams, ja apkopotu tikai teātra izrādēm rakstītās dziesmas, sanāktu pilns koncerts. Šoreiz, līdztekus citiem populāriem skaņdarbiem, skanēs tikai skaistākās teātra izrāžu dziesmas izcilu mākslinieku izpildījumā", saka mākslinieks.

Jautāts, vai koncerta programmā būs izmaiņas un gaidāmi pārsteigumi, Artūrs atbild: "Protams! Kora, stīgu kvarteta un "Laimas Muzykantu" izpildījumā skanēs "Aristoteļa dziesmas" pirmatskaņojums, ko esmu veltījis Daugavpils Universitātei! Vēl viens pārsteigums – tikai šim koncertam uz dažām dziesmām atkalapvienosies grupa "Patrioti.lg".

Vērienīgajā koncertuzvedumā varēs dzirdēt tautā iemīlētas un jaunas dziesmas, kuras izpildīs pats autors, Ieva Akuratere, Olga Rajecka, Brāļi Puncuļi, vīru kopa "Vilki", grupas "Patrioti.lg" un "Stage On", etnogrāfiskais ansamblis "Vabaļis", etnodziedātāja Leila Alijeva, franču mākslinieks Žiljēns Dišarī (Julian Dicharri) un daudzi citi populāri mākslinieki. Koncertu muzikāli bagātinās "Austrumlatgales stīgu kvartets" un Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas koris diriģenta J. Ustinskova vadībā.

Visiem skaņdarbiem dzīvos pavadījumus spēlēs "Laimas Muzykanti" un izcilā pianiste Sintija Šteinkopfa. No akadēmiskās mūzikas līdz hārdrokam, no tautasdziesmu apdarēm līdz teātra mūzikai un autordziesmām - tik plašs izcilu un virtuozu skaņražu izpildījumā gaidāms

Artūra Uškāna radītās mūzikas spektrs Daugavpils teātra lielajā zālē 17. martā 18:30! Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs vai http://www.bilesuparadize.lv/lv/performances/performance/12910 "Laimas Muzykanti" menedžments laimas-muzykanti@inbox.lv28817461

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)