Banner 980x90

8 lieliski veidi, kā ietaupīt ikdienā

Šis ir lielo iespēju laikmets – dažādi kārdinājumi un piedāvājumi sastopami ik uz soļa. Taču, lai visa šī pārpilnība negatīvi neietekmētu personīgo budžetu, svarīgi spēt samērot savas iespējas ar vēlmēm un vajadzībām. Turpinājumā 8 veidi, kā ietaupīt naudu ikdienā, lai varētu vairāk atļauties to, kas patiešām nozīmīgs. 

Samaziniet elektroenerģijas un ūdens patēriņu
Viens no labāk zināmiem padomiem – elektroenerģijas un ūdens patēriņa samazināšana mājās. Ir vairāki veidi, kā samazināt elektrības rēķinu, piemēram, izvēlēties LED apgaismojumu vai atrast izdevīgāko pakalpojuma sniedzēju. Ikdienā lieliski var ietaupīt arī ūdeni, piemēram, vannas vietā izmantot dušu vai, tīrot zobus, aizgriezt ūdens krānu. 

Uz veikalu dodieties ar iepirkumu sarakstu
Pārtika  ir viena no tām izdevumu kategorijām, kurā tēriņus samazināt ir visvienkāršāk. Kā? Plānojot maltītes un dodoties uz veikalu ar iepirkumu sarakstu. Turklāt – tādā veidā ietaupīsiet ne vien naudu, bet arī laiku, jo dienas beigās vairs nebūs jādomā, ko gatavosiet vakariņās. 

Vairāk gatavojiet mājās
Turpinot par taupīšanu uz pārtikas rēķina – te noderīgs ieteikums ieviest paradumu vairāk gatavot mājās. Tādā veidā var ietaupīt patiešām būtisku naudas summu, turklāt maltītes noteikti būs arī veselīgākas. 

Nopērciet termokrūzi
Ja esat no tiem, kuri bieži dzer kafiju pa ceļam, apsveriet iespēju to nevis iegādāties degvielas uzpildes stacijās vai kafejnīcās, bet gatavot  pašam. Ja novērtējiet patiešām izcilu kafiju, iespējams, ir vērts ieguldīt laba kafijas automāta iegādē – laika gaitā tas noteikti atmaksāsies. Lai aromātisko dzērienu varētu paņemt līdzi un baudīt pa ceļam, noderīga būs praktiska termokrūze. 

Mācieties nogaidīt
Kuram gan nav gadījies emociju iespaidā pakļauties impulsīvu pirkumu vilinājumam! Taču dažkārt tādai rīcībai seko nožēla – nauda ir iztērēta, bet iegādātā lieta cerēto prieku nenes. Lai no tā izvairītos, ieviest ieradumu pirms lielāka vai neplānota pirkuma veikšanas nogaidīt, piemēram, 48 stundas. Tas ir pietiekams laiks, lai izvērtētu pirkuma lietderību. Ja pēc tam joprojām vēlaties to lietu un arī finanses to atļauj –dodieties uz veikalu tai pakaļ!

Pārdodiet Jums nevajadzīgās lietas
Šobrīd, kad populāri dažādi tirdziņi un grupas sociālajos tīklos, kur tirgoties ar apģērbu, apaviem un citām mantām, pārdot sev nevajadzīgās lietas kļuvis ērtāk nekā jebkad iepriekš. Tā ir iespēja gan atrast lieliskas lietas par draudzīgām cenām, gan arī pārdot to, kas pašam vairs nav vajadzīgs un tādā veidā papildināt savu budžetu. 

Veiciet savlaicīgu rēķinu apmaksu
Lai izvairītos no nevajadzīgiem tēriņiem, svarīgi arī veikt savlaicīgu rēķinu apmaksu. Iemesls tam ir vienkāršs – tā nebūs jāmaksā soda procenti un kavējuma nauda, kas dažkārt var veidot diezgan iespaidīgas naudas summas. Ja regulāri aizmirstat apmaksāt kādu rēķinu, vērts internetbankā pieslēgt automātisko maksājumu. 

Norēķiniem izmantojiet skaidru naudu
Lai arī mūsdienās arvien populārākas kļūst norēķinu kartes, tomēr, vēloties ietaupīt, vērts pieturēties pie ieraduma norēķināties ar skaidru naudu. Kādēļ? Pirmkārt, tā ir vieglāk sekot līdzi naudas plūsmai. Otrkārt – vairāk būs jāpiedomā pie tērēšanas. Fakts, ka skaidra nauda ir beigusies, iespējams, atturēs no kāda nemaz ne tik ļoti vajadzīga pirkuma veikšanas. 

Plānojot budžetu un pieņemot gudrus lēmumus, var būtiski samazināt izdevumus, lai ietaupīto naudu novirzītu citiem – svarīgākiem – mērķiem. Jāpiebilst, šie ir tikai daži no variantiem, kā samazināt izdevumus, – katrs noteikti var atrast sev efektīvāko stratēģiju, kas nesīs vēlamo rezultātu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)