Banner 980x90

7 veidi, kā izmantot brīvdienas, lai attīstītu savu karjeru

Tuvojoties nedēļas nogalei, daudzi no mums priecājas, ka varēs beidzot atpūsties no darba un ikdienas stresa. Lai arī, protams, spēku atgūšana ir svarīga, visas 48 stundas, kas Jums dotas, nebūtu ieteicams pavadīt, skatoties filmas vai vienkāršāk sakot, nedarot neko. Tā vietā izmēģiniet vismaz kādu no septiņām aktivitātēm, kuras esam apkopojuši šī raksta turpinājumā. Tās neaizņems visas brīvdienas, un Jūs būsiet paveikuši ko pozitīvu savā labā, tai skaitā spēruši soli pretī savas karjeras izaugsmei.

Nodarbojieties ar sportu
Fiziskas aktivitātes ne tikai palīdz mums sakārtot domas un atbrīvoties no stresa, bet arī, protams, uzlabo veselību. Un tas nav viss. Nodarbošanās ar sportu arī uzlabo Jūsu prāta spējas, kas savukārt var noderēt nākotnē, lai Jūs varētu kvalitatīvāk veikt darba pienākumus, apgūt jaunas prasmes un, iespējams, pat nopelnīt paaugstinājumu amatā. Turklāt nav šaubu, ka veselam cilvēkam dzīvē sasniegt jaunas virsotnes ir krietni vienkāršāk nekā tam, kurš cieš no dažādām slimībām. 

Lasiet
Lasīšana ir sen zināma prasme, un veiksmīgi cilvēki nekad nebeidz lasīt arvien jaunas un jaunas grāmatas. Nav pat svarīgi, vai tas ir romāns par mīlestību, rokasgrāmata vai zinātniskā fantastika, grāmatas palīdz Jums labāk izprast apkārtējo pasauli un ļauj uzzināt ko jaunu gan par sevi, gan citiem. Turklāt lasīšana arī palīdz labāk iemācīties gan savu, gan citas valodas un paplašina vārdu krājumu. 

Apgūstiet ko jaunu
Tas ne tikai sniegs Jums jaunas zināšanas vai prasmes, bet arī palīdzēs paaugstināt pašapziņu. Atrodiet kādu tēmu, kas Jums interesē, prasmi, ko vēlaties apgūt vai attīstīt. Lai to izdarītu, Jums, iespējams, būs jāapmeklē kursi, nodarbības vai jāmācās tiešsaistē. Mūsdienās ir ļoti daudz iespēju apgūt jaunas lietas, tajā skaitā tās, kuras var mums palīdzēt attīstīties profesionālā ziņā. Atcerieties, ka ieguldījumu sevī pašā Jums neviens atņemt nevarēs.

Veiciet brīvprātīgo darbu
Jebkāda veida brīvprātīgais darbs sniedz ieguvumus ne tikai citiem cilvēkiem, bet arī Jums pašiem. Laiks, ko pavadāt, piemēram, palīdzot zupas virtuvē, sakopjot apkārtni, uzturoties senioru aprūpes iestādēs un citur, ir vērtīgi pavadīts, un Jūs ne tikai esat guvuši jaunu pieredzi, bet arī izdarījuši labu darbu, ko galu galā varat ierakstīt savā CV. 

Pārskatiet savu budžetu
Lai arī šis uzdevums daudziem šķiet nepatīkams vai garlaicīgs, bez budžeta plānošanas neviens no mums iztikt nevar. Šai nodarbei vajadzētu būt tikpat pašsaprotamai kā zobu tīrīšanai no rīta un vakaros.
 
Finanšu plānošana ne tikai ļauj mums saprast, kā varam tērēt savus ienākumus, bet arī sniedz iespēju veiksmīgi sasniegt savus mērķus, piemēram, pārcelties uz jaunu mājokli vai pat iegūt papildu izglītību, kas var noderēt labāka darba atrašanā. 

Socializējieties
Nedēļas nogale noteikti ir laiks, kad satikt ne tikai tos draugus un tuviniekus, kurus neesat sen redzējuši, bet arī iepazīties un socializēties ar jauniem cilvēkiem. Mūsdienās kontaktiem ir milzīga nozīme ne tikai darba jomā, bet arī citur, tādēļ ik pa laikam ir vērts doties uz dažādiem pasākumiem un vietām, kur neesat bijuši, lai atrastu domubiedrus, paziņas un, iespējams, pat sadarbības partnerus. 

Relaksējieties
Protams, ka arī šī ir viena no lietām, kuru noteikti vajadzētu izbaudīt nedēļas nogalē. Darba dienās daudzi no mums ir pakļauti nemitīgai steigai un stresam, kas negatīvi ietekmē mūsu pašsajūtu, tādēļ atcerieties, ka savus darba pienākumus augstā līmenī varēsiet veikt tikai tad, ja paši labi jutīsieties un par sevi atbilstoši parūpēsieties. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)