Banner 980x90

5 gadījumi, kad ar kontaktlēcām būs ērtāk nekā ar brillēm

Brilles vai kontaktlēcas? Kam jūs dodat priekšroku? Brilles ir populārākais redzes korekcijas līdzeklis, ko pazīstam jau sen. Tās ieguvušas arī stilīga aksesuāra statusu, tāpēc daudzi nebūt nesteidzas no tām atvadīties, neskatoties uz to, ka mūsdienu tehnoloģijas piedāvā gan kontaktlēcas, gan operācijas, ar kurām atbrīvoties no redzes problēmām uz visiem laikiem. 

Savukārt, kontaktlēcas ieguvušas plašu popularitāti tieši ar to, ka piedāvā daudz ērtību ikdienā, ja salīdzina ar brillēm. Kādās piecās situācijās ar kontaktlēcām būs ērtāk nekā ar brillēm?

Sportojot un aktīvi atpūšoties
Kontaktlēcu viens no lielākajiem ieguvumiem un ērtībām ir tas, ka netiek ierobežotas fiziskās aktivitātes. Tas nozīmē, ka var droši sportot un izbaudīt aktīvo atpūtu, nedomājot par to, vai brilles nokritīs, saplīsīs, vai ar brillēm netiks traumēta seja. 

Briļļu radītās neērtības īpaši izjūt skolas vecuma bērni, kuriem sporta stundās bieži nākas sēdēt malā, kuriem visu laiku jādomā, kā netraumēt brilles. Kontaktlēcas droši drīkst nēsāt arī bērni, ja ir apguvuši lietošanas un kopšanas nosacījumus. 

Mainīgos laika apstākļos
Brilles vienmēr reaģē uz laika apstākļiem. Aukstums, lietus, sniegs – tie ir faktori, kas liek brillēm aizsvīst. Temperatūras maiņas gadījumā brilles aizsvīst, apgrūtinot redzamību un radot vajadzību tās noņemt un tīrīt. Esot kustībā, šāda briļļu aizsvīšana pat var būt bīstama, jo ir ierobežota redzamība. Lietojot kontaktlēcas, par to varat aizmirst, jo laika apstākļi un temperatūras izmaiņas tās neietekmēs un neradīs neērtības. 

Ceļojumā visērtākās būs vienas dienas lēcas


Ceļojuma laikā diez vai kādam gribas visu laiku raizēties par savu briļļu stāvokli un drošību. Ja ceļojuma laikā brilles saplīst un nav rezerves briļļu, tad tā var būt diezgan nepatīkama problēma, ko grūti risināt. Ideāls variants ir vienas dienas kontaktlēcas. Katrs lēcu pāris ir sterilā iepakojumā. Dienas beigās lēcas var izmest. Nākamajā dienā ņemt jaunu pāri. Tas nozīmē, ka līdzi nav jāvadā lēcu kopšanas šķīdums un uzglabāšanas konteiners. Tas atvieglos ceļošanu, jo būs mazāk raižu. Atliek tikai paņemt līdzi tik daudz lēcu pāru, cik dienas plānojat būt ceļojumā. Un varbūt vēl kādu lieku pāri – katram gadījumam.

Vienas dienas kontaktlēcas varat iegādāties https://www.lensor.eu/lv/lens/all/

Ja brilles traucē veikt darba pienākumus
Ne visi strādā pie datora vai rakstāmgalda, kur brilles īpaši netraucē. Darba pienākumi var būt arī tādi, ko grūti savienot ar briļļu nēsāšanu. Ja tā, tad kontaktlēcas patiešām būs piemērots risinājums, kas ļaus palielināt komfortu un drošību, efektīvāk veikt savus darba pienākumus.

Ja brilles nepatīk un nepiestāv
Lai gan briļļu rāmju dizaini ir visdažādākie, tomēr ne visiem izdodas atrast sev kaut ko piemērotu. Tāpat gana daudz ir tādu cilvēku, kuriem šķiet, ka bez brillēm viņi izskatās daudz labāk. Kāpēc gan piespiedu kārtā mainīt savu ārējo izskatu, ja var no tā izvairīties? Kontaktlēcas ir redzes korekcijas līdzeklis, ko apkārtējie pat nepamanīs. Ja agrāk brilles bija vienīgais risinājums redzes korekcijai, tāpēc nācās samierināties ar vizuālajām izmaiņām, tad tagad ir citas alternatīvas. Kontaktlēcas ir viena no izvēlēm, kā risināt redzes problēmas, piespiedu kārtā neiegūstot uz sejas jaunu un pamanāmu aksesuāru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)