Banner 980x90

10 lietas, kas Tev palīdzēs veiksmīgi iekārtot savu kopmītņu istabiņu

Jaunais mācību gads ir sācies, un daudzi studenti atgriezušies vai pirmo reizi ieradušies savā kopmītņu istabiņā. Domājot par tās iekārtošanu, nevar nepieminēt internetā atrodamās fotogrāfijas ar elegantiem un omulīgiem telpu dizainiem, kur pūkaini paklāji, mīksti pledi, skaisti sienu dekori un koši zaļi telpaugi papildināti ar skaistām lampiņu virtenēm, kas karājas pie sienas, piešķirot istabai īpaši jauku noskaņu.
Vai arī Tu vēlies iekārtot savu kopmītņu istabu līdzīgā stilā? Lūk, 10 lietas, kas Tev to palīdzēs izdarīt!

♦ Maiga un kvalitatīva gultas veļa. Lielākajā daļa kopmītņu ir pieejamas vienvietīgas gultas, kas, protams, nav ērtākais risinājums, taču to vari uzlabot, izmantojot skaistu un mīkstu gultasveļu. Noderīgi būs palagi ar gumiju, kas stingri turēsies vietā, savukārt segas pārvalku un spilvendrānas labāk izvēlēties no satīna vai kokvilnas satīna, kas ne tikai būs patīkams, pieskaroties ādai, bet arī nodrošinās nepieciešamo termoregulāciju. 

Ļoti, ļoti labs modinātājpulkstenis. Lielākā daļa studentu mūsdienās izmanto modinātāju viedtālrunī. Taču, ja vēlies būt pārliecināts, ka tiešām neatliksi modinātāju vēl uz stundu un paspēsi uz pirmo lekciju, izvēlies citu alternatīvu – veco, labo pulksteni ar modinātāju, kura zvanu nedzirdēt būs neiespējami. 

Mēbeles. Tā kā kopmītņu istabas visbiežāk ir nelielas, nepieciešams izvēlēties tikai pašu svarīgāko. Tas var būt pakaramais vai kumode apģērbiem, naktsskapītis, plaukts grāmatām, galds mācībām, kā arī mantu kastes. Tās iespējams ērti salikt telpas stūrī vai zem gultas, tādējādi atbrīvojot vietu. Atceries, ka skapīšus, krēslus, galdus, kastes un kumodes internetā iegādāties ir vieglāk un lētāk, piemēram, vari ienāk 220.lv un aplūkot tā plašo preču sortimentu. 

Higiēnas piederumi. Kopmītnēs vienmēr noderīgas var būt šādas lietas: čības vai iešļūcenes, vairāki, dažāda lieluma dvieļi, ziepes, šampūns, zobu tīrīšanas piederumi. Tāpat ir vērts iegādāties arī mantu kastītes un traukus, kuros salikt visu nepieciešamo. 

Veļas mazgāšanas līdzekļi un piederumi. Tā kā lielākajā daļā kopmītņu ir pieejamas mazgāšanas telpas, noteikti iegādājies veļas pulveri, mīkstinātāji, kā arī veļas grozu vai somu. 

Rakstāmpiederumi. Lai arī mūsdienās studenti rakstīšanai izmanto datoru, var rasties situācijas, kad nepieciešams ātri pierakstīt idejas vai informāciju, kā arī izveidot kādu projektu skolai, un tam var noderēt dažādu krāsu pildspalvas, marķieri, parastie zīmuļi, lineāls, šķēres, papīra nazis, skočs, skavotājs, piezīmju lapiņas, līmlapiņas utt. Studentam nepieciešams arī labs plānotājs, kur pierakstīt visu nepieciešamo, vai korķa tāfele, uz kuras piestiprināt lapiņas ar svarīgākajiem uzdevumiem, lai tie vienmēr būtu acu priekšā. 

Sadzīves tehnika. Kopmītņu istabā var noderēt mini ledusskapis, mikroviļņu krāsns, sildītājs vai ventilators, kā arī tādas ierīces kā matu fēns. Pārliecinies, ka paņem līdzi elektrības vada pagarinātāju, lai varētu ērti ieslēgt visu nepieciešamo. 

Citas noderīgas lietas. Padomā par to, vai Tev nepieciešami tādi piederumi kā piemēram, atkritumu tvertne, papīra dvieļi, salvetes, pirmās palīdzības aptieciņa un arī dažādi virtuves piederumi un trauki. 

♦ Dekori un fotogrāfijas. Lai istabu padarītu omulīgāku, ja tas atļauts, vari pie sienām likt fotogrāfijas, plakātus un kanvas. Interesantu akcentu telpai piešķir arī pievilcīgi dekoratīvie spilveni. 

♦ Lietas, kas nav obligātas, taču var noderēt. Mīksts un krāsains paklājs vai mākslīgās kažokādas paklājiņš, kā arī pūkaini spilveni uzreiz rada mājīgumu un ļauj justies omulīgi. Neaizmirsti parūpēties arī par saviem viesiem, sagādājot piepūšamo matraci un papildu segu vai guļammaisu. Kopmītnēs noderēt var arī ausu aizbāžņi, austiņas, kurās klausīties mūziku, kā arī kāda Tev mīļa grāmata, kuru palasīt brīvos brīžos. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)